Increïble remuntada final del jove Jaime Busto als 3 Dies Trial Santigosa

El pilot basc, de només 17 anys, s'imposa a Sant Joan de les Abadesses malgrat que iniciava l'última jornada cinquè | El mític Dougie Lampkin acaba segon per davant de Miquel Gelabert, líder les dues primeres jornades | Francesc Moret només pot ser quart

Jaime Busto, guanyador dels 3DTS
Jaime Busto, guanyador dels 3DTS | Marc Cargol
Redacció
05 d'abril del 2015
Actualitzat el 07 d'abril a les 10:30h

Jaime Busto ha guanyat els 3DTS després d'una increïble remuntada Foto: Marc Cargol

Jaime Busto ha guanyat els 3 Dies Trial Santigosa amb només 17 anys. La notícia no hauria de sorprendre ja que l'any passat es va quedar a les portes de la victòria i el guanyador, l'osonenc Marc Freixa, enguany no ha competit a Sant Joan de les Abadesses. Tanmateix, el jove pilot basc ha iniciat el tercer dia en cinquè lloc a set punts del lideratge però una gran darrera jornada, amb només sis punts de penalització, l'ha permès guanyar per primera vegada el Santigosa. El segon ha estat finalment el mític Dougie Lampkin mentre que el jove gironí Miquel Gelabert, líder les dues primeres jornades, ha acabat tercer.

El 3 Dies Trial Santigosa 2015 ha estat marcat per la inclusió d'una zona diària de major dificultat per incrementar la competitivitat entre els pilots d'elit. Aquest fet –en un trial on hi ha un sol nivell- ha fet disparar les puntuacions i el guanyador ha acabat amb 22 punts –l'any passat els tres primers ho van fer amb 7 i 8 punts-. De fet, la majoria dels favorits han fet “fiasco” en aquestes zones i també s'han deixat força punts a l'indoor del passeig Comte Guifré, que tancava el circuit.

Jaime Busto afrontava la darrera jornada amb 16 punts. N'havia fet 12 el primer dia, una situació que el va deixar en sisè lloc i sense pràcticament opcions. L'endemà només es va deixar quatre peus i va pujar al cinquè lloc, empatat amb Dougie Lampkin, però a set punts del lideratge. Curiosament, han estat aquests dos pilots els que han acabat les primeres places del podi amb 22 i 25 punts, respectivament. Per contra, el gironí Miquel Gelabert –que sortia avui com a líder amb tres punts de marge- ha acabat tercer després de sumar aquest diumenge 16 punts i acumular-ne un total de 25.

Francesc Moret, que tornava a la competició amb una Vertigo, s'ha quedat fora de podi després de tres anys consecutius entre els tres millors. El mollonenc ha sumat onze punts a la darrera jornada i ha acabat quart els 3DTS amb un total de 28. L'anglès Jack Sheppard i el català Oriol Noguera, per la seva banda, també han tingut un mal tercer dia i s'han quedat sense podi amb 30 i 32 punts, respectivament. Tampoc ha estat el millor Santigosa per Jordi Pascuet –guanyador de vuit edicions- que amb 38 punts només ha pogut ser vuitè.

Miquel Gelabert, primer líder als 3 Dies Trial Santigosa 2015 Foto: Marc Cargol


239 pilots prenen la sortida

Els 3 Dies Trial Santigosa han tornat fidels a la seva cita amb la Setmana Santa. Finalment, van ser 239 pilots els que van prendre la sortida coincidint amb Divendres Sant. La prova consistia en tres jornades amb trenta zones diferents amb un total de 40 quilòmetres diaris. De nou, s'ha mantingut la fórmula “non stop” –que posteriorment també ha adoptat el Campionat del Món- i que dóna molt dinamisme a la prova. No hi ha categories per dificultat –totes les zones seran de nivell blau de dificultat mitjana-baixa- però l'organització ha marcat una zona diària d'un nivell superior per fer la prova competitiva pels pilots d'elit. Adam Raga –quatre vegades campió del món- i Jeroni Fajardo van ser un dels atractius de la primera jornada disputant les zones però fora de la competició oficial.

Francesc Morat ha acabat quart els 3 Dies Trial Santigosa. Foto: Marc Cargol

 

Classificació final 3 Dies Trial Santigosa 2015 (pdf)

Classificació segona jornada 3 Dies Trial Santigosa 2015 (pdf)

Classificació primera jornada 3 Dies Trial Santigosa 2015 (pdf)

Palmarès 3 Dies Trial Santigosa 1972-2014

ESPECIAL 3 Dies Trial Santigosa a ElRipollès.info


Jack Sheppard, a la primera jornada dels 3 Dies Trial de Santigosa. Foto: Marc Cargol


Dougie Lampkin, a la primera jornada dels 3 Dies Trial Santigosa Foto: Marc Cargol


Adam Raga s'ha deixat veure als 3 Dies Trial Santigosa. Foto: Marc Cargol


Galeries de fotos Trial de Santigosa

Fotos 3 Dies Trial Santigosa 2015 (Marc Cargol)

Fotos 3 Dies Trial Santigosa 2014 (Marc Cargol)

Fotos 3 Dies Trial Santigosa 2013, segona jornada (Marc Cargol)

Fotos 3 Dies Trial Santigosa 2013, primera jornada (Marc Cargol)

Fotos 3 Dies Trial Santigosa 2012, segona jornada (Marc Cargol)

Fotos 3 Dies Trial Santigosa 2012, primera jornada (Xevi Mas i Lurdes López)

Fotos 3 Dies Trial Santigosa 2011 (Xevi Mas)

Fotos 3 Dies Trial Santigosa 2010 (Xevi Mas)

Fotos 3 Dies Trial Santigosa 2009 (Arnau Urgell)

Fotos 3 Dies Trial de Santigosa 2008 (Arnau Urgell)

Fotos 3 Dies Trial de Santigosa 1981 (Josep Maria Montaner)