Josep Rovira venç per la mínima a Eric Moya al Km Vertical d'Ogassa

Només set segons separen el corredor de Gironella del de Sant Joan de les Abadesses

Eric Moya, segon al Km Vertical d'Ogassa
Eric Moya, segon al Km Vertical d'Ogassa | Josep Maria Montaner
Arnau Urgell
05 d'abril del 2015
Actualitzat el 07 d'abril a les 16:18h

Eric Moya, segon al Km Vertical d'Ogassa Foto: Josep Maria Montaner

Josep Rovira ha superat per la mínima Eric Moya i s'ha endut la victòria al Km Vertical d'Ogassa, la prova que estrenava la primera edició del Campionat del Ripollès de l'especialitat. El corredor del Club Alpí Gironella, d'aquesta manera, ha succeït en el palmarès Agustí Roc, que havia guanyat la prova les dues primeres edicions però avui ha estat baixa per problemes físics. Núria Villegas, per la seva banda, ha guanyat amb claredat en categoria femenina.

La cursa vertical ha arrencat a la plaça Dolça d'Ogassa, un poble amb gran tradició minera, i ha arribat al Puig Estela –el punt més alt de la serra Cavallera- després de salvar 1.100 metres de desnivell positiu amb 4,9 quilòmetres de recorregut. El temps de Rovira, 49:27, ha quedat lluny del rècord que va establir Agustí Roc el 2013 amb 45 minuts i 43 segons.

Una prova igualada i amb alternatives

La prova ha arrencat del centre d'Ogassa a bon ritme i en el primer tram d'aproximació a la “paret” de Serra Cavallera l'han encapçalat el jove Marc Traserra i Josep Mas. L'inici de la primera canal ha suposat que es formés un grup compacte amb uns sis corredors dels quals ràpidament s'ha despenjat Traserra que s'ha hagut de retirar per una punxada als isquiotibials.

Núria Villegas, guanyadora del Km Vertical d'Ogassa 2015. Foto: Josep Maria Montaner

Mas ha aconseguit uns metres d'avantatge malgrat que en l'enllaç de les dues canals s'ha despistat i ha tirat recte. Això ha deixat la victòria entre Josep Rovira, Jordi Marco, Salvi Fargas i Eric Moya. La cursa s'ha decidit a la sortida de la segona canal en un tram de carena fins al Puig Estela on Rovira ha aconseguit escapar-se mentre Moya avançava els altres dos corredors capdavanters. “A la darrera pujada he esprintat però no ha estat suficient. M'haguessin mancat uns cinquanta metres”, ha explicat l'atleta de Sant Joan de les Abadesses.

Finalment, el de Gironella ha entrat a meta amb un temps de 49 minuts i 27 segons mentre que Eric Moya ho ha fet amb 49:34. Jordi Marco –que enguany se centrarà en les ultres- ha completat el podi amb 49:48 mentre que Salvi Fargas s'ha hagut de conformar amb la quarta posició amb un crono de 50 minuts i 5 segons.

Núria Villegas compleix l'objectiu

Núria Villegas, que acabava de ser segona a la Quatre Ermites de Ripoll, arribava a Ogassa com a favorita. “L'objectiu del dia era millorar el temps del 2014”, ha explicat en acabar a NacióMuntanya. Ho ha aconseguit ja que si l'any passat va ser tercera amb 1:05:32 enguany ha guanyat amb 1:04:07. “Corria sense pressió i el dia ha estat immillorable. Sol però amb fresqueta suficient”, ha assenyalat. El podi femení l'han completat Arce Freixas i Clara Gràcia, a tres minuts de la guanyadora.

5è classificatMarc Casanova Solà50:18CN Reus Ploms

Classificació Km Vertical Ogassa 2015   (pdf)

1a classificadaNúria Villegas Forn1:04:07CE Teià
2a classificadaArce Feixas Mende1:07:08
3a classificadaClara Gràcia Martínez1:07:37FireHawk Team

Fotos del Km Vertical d'Ogassa 2015 (Josep Maria Montaner)

Fotos del Km Vertical d'Ogassa 2014 (Marc Cargol i Arnau Urgell)

Fotos del Km Vertical d'Ogassa 2013 (Arnau Urgell)

El Km Vertical d'Ogassa acabava al punt més alt de Serra Cavallera. Foto: Josep Maria Montaner