Miquel Gelabert amplia el marge com a líder dels 3 Dies Trial Santigosa

El jove pilot gironí només es deixa un punt a la segona jornada de la prova | Oriol Noguera és segon amb 12 mentre que Francesc Moret cau al sisè lloc

Jack Sheppard, als 3 Dies Trial de Santigosa
Jack Sheppard, als 3 Dies Trial de Santigosa | Marc Cargol
Redacció
04 d'abril del 2015
Actualitzat el 05 d'abril a les 12:15h

Jack Sheppard, a la primera jornada dels 3 Dies Trial de Santigosa. Foto: Marc Cargol


Miquel Gelabert és més líder dels 3 Dies Trial Santigosa després de la segona jornada. El jove pilot gironí, campió d'Espanya del 2014 en la categoria de plata, avui només s'ha deixat un peu i, d'aquesta manera, suma nou punts de penalització. Té un marge de tres punts respecte Oriol Noguera –ahir era cinquè- i de sis sobre Jack Sheppard que ha caigut a la tercera posició.

Gelabert s'està confirmant com la gran sorpresa del trial de Sant Joan de les Abadesses. Si ahir es va situar líder, avui ha confirmat la posició capdavantera en només sumar un punt de penalització. En suma nou en dos jornades per 12 d'Oriol Noguera, que avui també ha fet un recorregut quasi perfecte amb un sol peu. Sheppard, amb sis punts de penalització a la segona jornada, en suma 15 pels 16 de Dougie Lampkin i el jove basc Jaime Busto.

Francesc Moret, per la seva banda, està lluny de la victòria ja que avui he penalitzat sis punts i en suma 17 després de dues jornades. Jordi Pascuet, amb 19 després de les dues primeres jornades, s'ha quedat sense opcions d'intentar la novena victòria al Santigosa.

Miquel Gelabert, primer líder als 3 Dies Trial Santigosa 2015 Foto: Marc Cargol


239 pilots prenen la sortida

Els 3 Dies Trial Santigosa han tornat fidels a la seva cita amb la Setmana Santa. Finalment, van ser 239 pilots els que van prendre la sortida ahir coincidint amb Divendres Sant. La prova consisteix en tres jornades amb trenta zones diferents amb un total de 40 quilòmetres diaris. De nou, es manté la fórmula “non stop” –que posteriorment també ha adoptat el Campionat del Món- i que dóna molt dinamisme a la prova. No hi ha categories per dificultat –totes les zones seran de nivell blau de dificultat mitjana-baixa- però l'organització marcarà quatre zones diària d'un nivell superior per fer la prova competitiva pels pilots d'elit.

Adam Raga –quatre vegades campió del món- i Jeroni Fajardo van ser un dels atractius de la primera jornada per bé que no disputaran els 3DTS sencers. Un altre dels elements d'interès era el retorn de Francesc Moret al Santigosa després de la polèmica de l'any passat. El pilot de Molló va acusar l'organització de “treure-li la victòria al despatx” per una penalització en la darrera zona de la Margera. Així mateix, destaca la presència del mític Dougie Lampkin que acumulat dotze títols de campió del món –set oudtoor i cinc indoor. L'anglès va guanyar a Sant Joan de les Abadesses l'any 1997 mentre que el 2001 va ser tercer. Finalment, també destaca la presència de Jordi Pascuet que amb vuit triomfs i tres podis és el dominador històric del Santigosa-.
 

Classificació segona jornada 3 Dies Trial Santigosa 2015 (pdf)

Classificació primera jornada 3 Dies Trial Santigosa 2015 (pdf)

Palmarès 3 Dies Trial Santigosa 1972-2014

ESPECIAL 3 Dies Trial Santigosa a ElRipollès.info



Dougie Lampkin, a la primera jornada dels 3 Dies Trial Santigosa Foto: Marc Cargol


Adam Raga s'ha deixat veure als 3 Dies Trial Santigosa. Foto: Marc Cargol


Galeries de fotos Trial de Santigosa

Fotos 3 Dies Trial Santigosa 2015 (Marc Cargol)

Fotos 3 Dies Trial Santigosa 2014 (Marc Cargol)

Fotos 3 Dies Trial Santigosa 2013, segona jornada (Marc Cargol)

Fotos 3 Dies Trial Santigosa 2013, primera jornada (Marc Cargol)

Fotos 3 Dies Trial Santigosa 2012, segona jornada (Marc Cargol)

Fotos 3 Dies Trial Santigosa 2012, primera jornada (Xevi Mas i Lurdes López)

Fotos 3 Dies Trial Santigosa 2011 (Xevi Mas)

Fotos 3 Dies Trial Santigosa 2010 (Xevi Mas)

Fotos 3 Dies Trial Santigosa 2009 (Arnau Urgell)

Fotos 3 Dies Trial de Santigosa 2008 (Arnau Urgell)

Fotos 3 Dies Trial de Santigosa 1981 (Josep Maria Montaner)