Ribes celebra la Pasqua amb la Fira Formatgera

Fira Formatgera de Ribes
Fira Formatgera de Ribes | JM Mercader
Redacció
04 d'abril del 2015
Actualitzat a les 10:04h
Formatge de l'Abadessa i Cervesa Minera. Foto: Josep Manuel Mercader/Meteoribes

Ribes de Freser celebrarà aquest diumenge la Pasqua amb la catorzena edició de la Fira Formatgera. Al passeig Guimerà s'hi esperen una trentena de parades de les quals més de la meitat seran exclusivament de formatges, tant de vaca, cabra i ovella, tendres, curats amb llet crua i amb llet pasteuritzada, així com pastissos de formatge i mató, etc.

En aquesta ocasió –a diferència de l'any passat- tot apunta que la meteorologia serà favorable i el certamen podrà gaudir de l'ocupació pràcticament total que registra la Vall de Ribes per Setmana Santa. Una de les activitats centrals serà un tast comentat a la plaça del Mercat a partir de les 12 de migdia. Mariona Rota, tècnica del Consorci Ripollès Desenvolupament i especialista en formatges, guiarà una sessió d'una hora on es tastaran una desena dels productes presents a la fira amb fruites, melmelades, mel i diferents tipus de pans, acompanyat de vi i aigua.  El tiquet es podrà adquirir per 5 euros a l’oficina de turisme o a les parades de la fira.

A la tarda, a partir de les sis, hi haurà una activitat d'animació infantil a càrrec del grup Dparranda que amb el seu espectacle “Queviures” adaptaran la temàtica de la fira amb jocs, danses i cançons. A més, tothom que ho vulgui es podrà fer fotos en un photocall vinculat als formatges.