Miquel Gelabert, sorprenent primer líder dels 3 Dies Trial Santigosa

El jove pilot gironí encapçala la prova amb vuit punts per davant de Jack Sheppard | Dougie Lampkin i Francesc Moret empaten amb onze punts després de la primera jornada

Redacció
03 d'abril del 2015
Actualitzat el 04 d'abril a les 10:51h
Dougie Lampkin, als 3 Dies Trial Santigosa
Dougie Lampkin, als 3 Dies Trial Santigosa | Marc Cargol

Miquel Gelabert, primer líder als 3 Dies Trial Santigosa 2015 Foto: Marc Cargol


Miquel Gelabert és el sorprenent líder dels 3 Dies Trial Santigosa després de la primera jornada. El jove pilot gironí, campió d'Espanya del 2014 en la categoria de plata, s'ha imposat a la resta de rivals més experimentats en una jornada marcada per la dificultat de les zones especials –pensades pels pilots d'elit- i el retard en conèixer els resultats.

Gelabert, de només setze anys, ha sumat vuit punts després de les trenta zones. L'anglès Jack Sheppard és segon amb nou mentre que amb onze punts hi ha fins a tres pilots empatats entre els quals dos dels grans favorits: el mític Dougie Lampkin i el mollonenc Francesc Moret així com Oriol Noguera. El jove basc Jaime Busto és sisè amb 12 punts mentre que Jordi Pascuet, vuit vegades campió, només ha pogut ser setè amb 14 punts.

Dougie Lampkin, a la primera jornada dels 3 Dies Trial Santigosa Foto: Marc Cargol


239 pilots prenen la sortida

Els 3 Dies Trial Santigosa han tornat fidels a la seva cita amb la Setmana Santa. Finalment, han estat 239 pilots els que han pres la sortida aquest Divendres Sant. La prova consisteix en tres jornades amb trenta zones diferents amb un total de 40 quilòmetres diaris. De nou, es manté la fórmula “non stop” –que posteriorment també ha adoptat el Campionat del Món- i que dóna molt dinamisme a la prova. No hi ha categories per dificultat –totes les zones seran de nivell blau de dificultat mitjana-baixa- però l'organització marcarà quatre zones diària d'un nivell superior per fer la prova competitiva pels pilots d'elit.

Adam Raga –quatre vegades campió del món- i Jeroni Fajardo han estat un dels atractius de la primera jornada per bé que no disputaran els 3DTS sencers. Un altre dels elements d'interès era el retorn de Francesc Moret al Santigosa després de la polèmica de l'any passat. El pilot de Molló va acusar l'organització de “treure-li la victòria al despatx” per una penalització en la darrera zona de la Margera. Moret, guanyador el 2013, busca la seva segona victòria amb una Vertigo, una moto que ha desenvolupat el camprodoní Manel Jané. "Torno a la competició i enguany disputaré el Campionat del Món, el d'Europa, el d'Itàlia i algunes proves del Campionat d'Espanya", va explicar a la prèvia a ElRipollès.info.

Precisament Dougie Lampkin també forma part d'aquest equip amb el qual participarà, a banda del Santigosa, als mítics Sis Dies d'Escòcia de Trial. El dotze vegades campió del món –set oudtoor i cinc indoor- va guanyar a Sant Joan de les Abadesses l'any 1997 mentre que el 2001 va ser tercer. Finalment, també destaca la presència de Jordi Pascuet que amb vuit triomfs i tres podis és el dominador històric del Santigosa-. La llista de favorits la completen l'anglès James Dabill –sisè l'any passat al Campionat del Món- i el jove Marc Riba, una de les promeses del trial català.
 

Classificació primera jornada 3 Dies Trial Santigosa 2015 (pdf)

Palmarès 3 Dies Trial Santigosa 1972-2014

ESPECIAL 3 Dies Trial Santigosa a ElRipollès.info


Adam Raga s'ha deixat veure als 3 Dies Trial Santigosa. Foto: Marc Cargol


Galeries de fotos Trial de Santigosa

Fotos 3 Dies Trial Santigosa 2014 (Marc Cargol)

Fotos 3 Dies Trial Santigosa 2013, segona jornada (Marc Cargol)

Fotos 3 Dies Trial Santigosa 2013, primera jornada (Marc Cargol)

Fotos 3 Dies Trial Santigosa 2012, segona jornada (Marc Cargol)

Fotos 3 Dies Trial Santigosa 2012, primera jornada (Xevi Mas i Lurdes López)

Fotos 3 Dies Trial Santigosa 2011 (Xevi Mas)

Fotos 3 Dies Trial Santigosa 2010 (Xevi Mas)

Fotos 3 Dies Trial Santigosa 2009 (Arnau Urgell)

Fotos 3 Dies Trial de Santigosa 2008 (Arnau Urgell)

Fotos 3 Dies Trial de Santigosa 1981 (Josep Maria Montaner)