Mor un excursionista al Puigmal

L'home, de 51 anys, va patir una caiguda el dimecres i l'han localitzat aquest matí | La seva parella, una dona de 53 anys, també ha patit diverses fractures

Redacció
02 d'abril del 2015
Actualitzat el 04 d'abril a les 10:09h
Dos helicòpters a Núria, aquest dijous
Dos helicòpters a Núria, aquest dijous | ElRipollès.info

Dos helicòpters a Núria, aquest dijous. Foto: ElRipollès.info


Un home mort i una dona ferida és el balanç d'un accident de muntanya que es va produir ahir a l'entorn del Puigmal, al terme de Queralbs. Els Bombers de la Generalitat així com els Mossos d'Esquadra han pogut localitzar aquest matí el cos sense vida d'un excursionista de 51 anys mentre que la seva acompanyant, una dona de 53, ha estat evacuada amb diverses fractures a l'Hospital de Campdevànol però no es tem per la seva vida. Ambdós excursionistes, segons han confirmat els Mossos a aquest mitjà, eren de Castellbisbal, al Vallès Occidental.

La parella van sortir ahir a la tarda a fer la ruta de Núria al Puigmal. Per causes que es desconeixen l'home va caure muntanya avall a la cota 2.700, a l'entorn del pluviòmetre. La dona, que també va caure, va intentar infructuosament avisar al 112 però en aquell punt no hi havia cobertura. L'endemà va iniciar la marxa cap a Núria per avisar de l'accident fins que es va trobar un excursionista que va donar l'alarma a les 10.21 del matí.

En el rescat hi han treballat fins a tres helicòpters entre els quals el dels Bombers i el del Servei d'Emergències Mèdiques. A més, s'han activat dotacions terrestres del Grup d’Actuacions Especials (GRAE) i la Unitat de Muntanya dels Mossos d'Esquadra. Han evacuat el cos sense vida de l'home mentre que la dona ha estat traslladada amb l'helicòpter del SEM fins a Queralbs des d'on se l'ha traslladat per carretera a l'Hospital de Campdevànol. Presenta un estat "menys greu" amb diverses fractures però en cap cas es tem per la seva vida.