Una sentència condemna Ripoll a pagar 18.500 € per un vídeo del 2007

La productora va denunciar l'Ajuntament al jutjat contenciós

Arnau Urgell
01 d'abril del 2015
Actualitzat a la 13:07h
Una sentència condemna l'Ajuntament de Ripoll a pagar 18.560 euros per un vídeo encarregat l'any 2007 sobre la Guerra Civil. La productora Zeba Produccions va denunciar el consistori al contenciós fa quatre anys per impagament i ara el jutge li ha donat la raó. Per tal de complir la sentència, el ple d'aquest dimarts va aprovar una modificació del pressupost municipal.

Josep Maria Creixans, regidor d'Hisenda, va explicar que el vídeo es va encarregar el 2007 i que no consta cap decret ni cap procediment negociat. El 4 d'octubre d'aquell any es va entregar a compte de la productora 4.000 euros per tal que iniciés el documental que abordava la Guerra Civil a la vila. El 2008 es va fer un contracte però el gener de 2009 van fer una primera carta reclamant formalment que se'ls pagués.

No es va arribar a fer cap estrena oficial del documental però sí que consta un passi, el 23 de juliol de 2010, a la Fundació Guifré de Ripoll ja que diversos usuaris havien participat a la gravació. Quasi un any després, el 19 de maig de 2011, Zeba interposa un recurs al jutjat contenciós perquè encara no havia cobrat. La resolució es va fer pública fa poques setmanes i obliga a l'Ajuntament a pagar 18.560 euros.

Creixans va demanar explicacions a ERC i el PSC –governaven quan es va encarregar el vídeo- tot assenyalant que ho podien fer en un altre moment ja que, entre altres, el regidor d'Hisenda d'aleshores, el socialista Jaume Camps, no forma part del consistori. Teresa Jordà, que va haver de comparèixer al judici, va declinar respondre i va explicar que primer volia revisar l'expedient.

Una partida per a l'ascensor de l'Escola Joan Maragall

La modificació del pressupost, aprovada per unanimitat, també ha suposat, entre altres, la inclusió d'una partida de 85.000 euros per instal·lar un ascensor a l'Escola Joan Maragall així com 15.000 per l'adquisició de terrenys del carrer Trinitat. Josep Maria Creixans va explicar que en el cas de l'equipament per al centre escolar estaven negociant una subvenció mentre que Enric Pérez, portaveu del PSC, va celebrar la modificació tot recordant que formava part de les partides que van negociar per votar a favor dels comptes municipals.