Ripoll acorda atorgar la Distinció Guifré a Teresina Maideu i Puig

Redacció
01 d'abril del 2015
Actualitzat a les 9:01h
Teresina Maideu
Teresina Maideu | Rastres Fotografia

Teresina Maideu dirigint una cantata al Monestir de Ripoll. Foto: Rastres Fotografia


El ple de l'Ajuntament de Ripoll va decidir per unanimitat atorgar la Distinció Guifré a Teresina Maideu i Puig. El guardó, creat el 2013 en el marc del nou Reglament d'honors i distincions, vol reconèixer la tasca de Maideu al capdavant de les corals Capella de Santa Maria i els Follets, que va crear el 1970.

“A banda del seu protagonisme en el cant coral a Ripoll ha tingut un paper molt important i significatiu en el món cultural i de les tradicions”, va explicar el regidor Ramon Santanach per tal d'argumentar la concessió de la Distinció Guifré. En aquest sentit va recordar la seva col·laboració amb els Pastorets, amb el Monestir de Ripoll com a organista, amb les escoles i altres entitats en l'apartat musical així com en la recuperació del Cant de la Sibil·la en el marc de la Capitalitat de la Cultura Catalana.

L'any passat es va entregar per primera vegada la Distinció Guifré per reconèixer les trajectòries de Xavier Anton i Florenci Crivillé.
   
Breu biografia de Teresina Maideu i Puig
Nascuda a Ripoll dins d’una família de gran tradició musical, es va formar musicalment als conservatoris del Liceu i Superior de Barcelona assolint el títol superior. Va ampliar els seus estudis a l’escola de Pedagogia musical i també al Zóltan Kodäly Pedagogical Institut d’Hongria.

Ha treballat la disciplina de direcció coral en el moviment “A coeur Joie” i amb Oriol Martorell, Irineu Segarra, Joan Casals, Eric Ericson, Maria Gamborg entre altres; i la tècnica vocal amb especialistes com Helmunt Lipss, Montserrat Pueyo, Joan Cabero, Joaquim Garrigosa o Sebastià Bardolet.

La seva inquietut musical i la seva afecció vers Ripoll la va portar a fundar la coral infantil els Follets l’any 1970, de la quan n’és la directora. Ha desenvolupat la seva tasca professional en escoles del Ripollès, a la Universitat de Vic i en cursos, seminaris i postgraus per a professors i llicenciats.