Els 3 Dies Trial Santigosa tornen amb el cartell de complet i Francesc Moret

El pilot mollonenc va acusar l'any passat l'organització de "treure-li la victòria al despatx" | El mític Dougie Lampkin serà a Sant Joan de les Abadesses mentre que Jordi Pascuet buscarà la novena victòria

Arnau Urgell
01 d'abril del 2015
Actualitzat a les 14:28h
Francesc Moret, als 3 Dies Trial Santigosa 2014
Francesc Moret, als 3 Dies Trial Santigosa 2014 | Marc Cargol
Marc Freixa, guanyador dels 3 Dies Trial de Santigosa 2014. Foto: Marc Cargol

Els 3 Dies Trial Santigosa tornen fidels a la seva cita amb la Setmana Santa. Sant Joan de les Abadesses, entre el 3 i el 5 d'abril, acollirà la 44a edició d'una de les proves de trial amb més tradició tant a nivell català com europeu. Ho farà, un any més, amb les inscripcions completes amb uns 200 pilots entre els quals destaquen el mollonenc Francesc Moret i el mític Dougie Lampkin, dotze vegades campió del món –set en modalitat outdoor i cinc en indoor-.

Moret torna al Santigosa després de la polèmica de l'any passat. El pilot de Molló va acusar l'organització de “treure-li la victòria al despatx” per una penalització en la darrera zona de la Margera. L'osonenc Marc Freixa, que també es va endur cinc punts en aquesta zona, va aconseguir la cinquena victòria a la prova de Sant Joan (1999, 2000, 2007, 2008 i 2014). Hores d'ara no consta com a inscrit però des de l'organització no descarten que acabi disputant la prova.

Francesc Moret, guanyador el 2013, buscarà la seva segona victòria amb una Vertigo, una moto que ha desenvolupat el camprodoní Manel Jané. "Torno a la competició i enguany disputaré el Campionat del Món, el d'Europa, el d'Itàlia i algunes proves del Campionat d'Espanya", ha explicat a ElRipollès.info. De fet, els aficionats del Ripollès ja van poder veure el pilot de Molló amb una Vertigo en l'exhibició que va fer amb motiu de la Fira de les 40 Hores.

Precisament Dougie Lampkin també forma part d'aquest equip amb el qual participarà, a banda del Santigosa, als mítics Sis Dies d'Escòcia de Trial. El dotze vegades campió del món va guanyar a Sant Joan de les Abadesses l'any 1997 mentre que el 2001 va ser tercer. Un altre dels pilots destacats serà el jove basc Jaime Busto, segon l'any passat.

Els responsables del Moto Club Abadesses expliquen que també tornarà Jordi Pascuet, després d'un any d'absència, a buscar la novena victòria –és amb vuit triomfs i tres podis més el gran dominador històric del Santigosa-. La llista de favorits la completen l'anglès James Dabill –sisè l'any passat al Campionat del Món- i el jove Marc Riba, una de les promeses del trial català.

Noranta zones “non stop”

El 3 Dies Trial Santigosa manté el format que el fa una prova única. Tres jornades amb trenta zones diferents amb un total de 40 quilòmetres diaris. De nou, es manté la fórmula “non stop” –que posteriorment també ha adoptat el Campionat del Món- i que dóna molt dinamisme a la prova. No hi ha categories per dificultat –totes les zones seran de nivell blau de dificultat mitjana-baixa- però l'organització marcarà quatre zones diària d'un nivell superior per fer la prova competitiva pels pilots d'elit.

Francesc Moret amb la moto Vertigo, a Ripoll. Foto: Jose Manuel Gutiérrez

 

Palmarès 3 Dies Trial Santigosa 1972-2014

ESPECIAL 3 Dies Trial Santigosa a ElRipollès.info


Galeries de fotos Trial de Santigosa

Fotos 3 Dies Trial Santigosa 2014 (Marc Cargol)

Fotos 3 Dies Trial Santigosa 2013, segona jornada (Marc Cargol)

Fotos 3 Dies Trial Santigosa 2013, primera jornada (Marc Cargol)

Fotos 3 Dies Trial Santigosa 2012, segona jornada (Marc Cargol)

Fotos 3 Dies Trial Santigosa 2012, primera jornada (Xevi Mas i Lurdes López)

Fotos 3 Dies Trial Santigosa 2011 (Xevi Mas)

Fotos 3 Dies Trial Santigosa 2010 (Xevi Mas)

Fotos 3 Dies Trial Santigosa 2009 (Arnau Urgell)

Fotos 3 Dies Trial de Santigosa 2008 (Arnau Urgell)

Fotos 3 Dies Trial de Santigosa 1981 (Josep Maria Montaner)


Francesc Moret, als 3 Dies Trial de Santigosa 2014. Foto: Marc Cargol