Laura Vallejos liderarà el tercer intent de la CUP de Sant Joan

Laura Vallejos (esquerra), en una imatge d'arxiu
Laura Vallejos (esquerra), en una imatge d'arxiu | CUP Abadesses
Redacció
30 de març del 2015
Actualitzat el 01 d'abril a les 7:34h

Laura Vallejos (esquerra), en una imatge d'arxiu. Foto: CUP Abadesses


Laura Vallejos capitanejarà el tercer intent de la Candidatura d'Unitat Popular (CUP) d'obtenir representació a l'Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses. La formació independentista va decidir en una assemblea oberta celebrada aquest dissabte concórrer a les municipals i fer-ho amb una cara nova després que el 2007 i el 2011 el cap de llista fos Pere Villanueva.

La candidata de la CUP té 31 anys i és enginyera tècnica industrial especialitzada en electricitat. Encara que nascuda a Sant Joan, actualment treballa a Barcelona en projectes d'electrificació ferroviària, segons explica la formació. Formava part del casal independentista l'Espurna, i fa quatre anys que és militant de base de la CUP, col·laborant en la comissió d'infraestructures i mobilitat de la mateixa organització i gestionant la part de secretaria de l'assemblea local de Sant Joan.

“No volem entrar a l'ajuntament a trinxar-ho tot, volem entrar per poder incidir en les polítiques socials i de participació ciutadana que s'han deixat de banda durant aquests quatre anys”, va explicar en acabar l'assemblea oberta. “Ara toca acabar de definir la llista i ordenar les nostres propostes per tal que siguin clares i entenedores”, va afegir.

Durant l'assemblea també es va fer menció al codi ètic que presentarà la candidatura, que té com a línies principals la limitació de sous i de mandats, vetllar per la democràcia participativa i impedir la duplicitat de càrrecs. Cal recordar que la CUP es va presentar a Sant Joan el 2007 i el 2011 sense obtenir representació. En el primer intent van aconseguir quasi un 5,5% de sufragis mentre que en el segon es van quedar amb un 3,8%.