Un estiuejant de Planoles, enxampat amb un gran arsenal d'armes il·legals

Els Mossos van trobar a la casa del detingut a Planoles, un home de 66 anys, onze armes curtes, deu de llargues, onze de blanques així com milers de municions després d'haver-ne trobat desenes més en un pis de Barcelona | Està en llibertat amb càrrecs

Redacció
30 de març del 2015
Actualitzat a la 13:30h
L'arsenal d'armes localitzat entre els dos domicilis
L'arsenal d'armes localitzat entre els dos domicilis | Mossos

Un estiuejant de Planoles tenia amagat a la seva segona residència de la Vall de Ribes, així com al seu domicili de Barcelona, un dels arsenals il·legals d'armes més important mai localitzat a Catalunya. Els Mossos d'Esquadra el van detenir el passat 22 de març a la capital catalana –on van trobar deu armes curtes i tres rifles, entre altres- i l'endemà van registrar la casa de Planoles on tenia onze armes curtes, deu més de llargues, onze de blanques així com milers de municisons.

Tot plegat va començar el passat diumenge 22 de març en un carrer del barri de Sants quan un ciutadà va advertir als Mossos que un home li va oferir una pistola a canvi de copes i després de negar-s'hi va fugir del lloc en un tot terreny. Els Mossos van iniciar una recerca del vehicle i en localitzar-lo, també hi van trobar una gran quantitat d'armes, entre les quals dues pistoles i un revòlver. A més també hi havia armes blanques, punys americans, esprais d'autodefensa i diferent tipus de munició real. Per tot plegat, els agents van detenir el conductor del vehicle per un delicte de tinença il·legal d'armes i les hi van intervenir totes.

Els Mossos van constatar que, a més, l'home conduïa sota els efectes de l'alcohol i després que la Guàrdia Urbana li practiqués la prova d'alcoholèmia va donar un resultat de 0,47 mg/l, per la qual cosa va ser denunciat administrativament per conduir sota els efectes de les begudes alcohòliques.

Els agents van fer una entrada al primer domicili del detingut, al barri d'Horta de Barcelona, on hi van trobar gran quantitat d'armes, i l'endemà van fer el mateix a Planoles. Fruit de les tres intervencions, els Mossos van intervenir tres quilos de pólvora, més de 44.000 projectils de diversos calibres i 42 armes de foc, 28 d'aquestes armes de foc habilitades per disparar estaven en situació il·legal. A més, van comissar 11 revòlvers, 17 pistoles, una escopeta i 13 rifles, diverses d'aquestes armes presentaven modificacions en les seves parts fonamentals, fet que s'analitzarà detalladament en els propers dies. Segons els Mossos d'Esquadra, es tracta del dipòsit il·legal d'armes més gran que ha intervingut aquest cos policial en la seva història.

El detingut, com a presumpte autor d'un delicte de tinença il·lícita d'armes i explosius i d'un delicte de fabricació, tràfic i dipòsit d'armes i explosius, va passar a disposició judicial el 25 de març i va quedar en llibertat amb càrrecs, però la investigació continua oberta.

L'arsenal de Planoles

El dilluns 23 de març els Mossos van fer l’entrada al pis del detingut al barri d’Horta de Barcelona on es van trobar deu armes de foc curtes, una escopeta, tres rifles i uns 25.000 cartutxos, 3 kg de pólvora, 1.000 percussors, una granada buida i diverses armes prohibides. Va ser necessari activar el grup Tedax per poder fer les comprovacions amb els pots de pólvora i la granada buida.

L’endemà, els investigadors es van desplaçar fins a la segona residència de Planoles. En aquesta segona entrada encara es van trobar més armes i munició: 11 armes curtes, 10 armes llargues, peces de pistoles, 205 cartutxos de diferents calibres, més de 19.300 projectils de diferents calibres, 11 armes blanques, cinc silenciadors i 30 carregadors de diferents calibres.
 

Un agent sosté una de les pistoles intervingudes a l'home detingut. Foto: Mossos