Campdevànol prohibeix durant dos anys banyar-se al torrent de la Cabana

La “mesura extrema” arriba després d'un procés participatiu i tira endavant amb el suport de govern i oposició | L'objectiu és “desmassificar” l'espai natural

Arnau Urgell
27 de març del 2015
Actualitzat a la 13:25h
Exposició de Rastres sobre la massificació del torrent
Exposició de Rastres sobre la massificació del torrent | Rastres

Campdevànol vol aturar la massificació al torrent de la Cabana. Foto: Exposició Rastres Fotografia


Banyar-se al torrent de la Cabana estarà prohibit els propers dos anys. La “mesura extrema” forma part d'un reglament d'usos de l'espai natural que es va aprovar per unanimitat en el ple de Campdevànol d'aquest dijous. L'objectiu, segons el regidor Gerard Soler, és “desmassificar” la zona i arriba després d'un procés participatiu iniciat el passat setembre.

L'Ajuntament de Campdevànol ha decidit “tallar d'arrel” la massificació i l'incivisme als gorgs del torrent de la Cabana. En el marc d'un procés participatiu s'ha decidit elaborar un reglament per regular aquest espai i la font del Carol. La mesura més destacada és la prohibició durant dos anys del bany, una decisió que entrarà en vigor d'aquí a trenta dies i que es pretén coordinar amb les Llosses que també hauria d'actualitzar la seva normativa així com amb els propietaris de la zona.

“La vigilància per fer complir la mesura es farà amb un conveni entre ajuntaments i propietaris”, va explicar l'alcalde Joan Manso. Per la seva banda, la portaveu del grup municipal socialista, Núria López, va admetre que “en situacions excepcionals són necessàries mesures excepcionals”. “Com que es va una mica tard ara s'han d'aplicar mesures contundents que per responsabilitat hi donarem suport”, va afegir. A més, va reclamar una “dotació pressupostària” per fer-la efectiva.

Crida als partits que no formen part de l'Ajuntament

El ple d'aquest dimarts era el darrer ordinari de la legislatura. L'alcalde Joan Manso va tancar-lo amb un discurs de comiat i entre el públic hi havia persones que formaran part de les llistes el 24 de maig. En ple clima preelectoral es va fer una referència a partits que hores d'ara no formen part del consistori. El regidor Gerard Soler va fer una crida a la CUP i ICV a signar el compromís amb aplicar els resultats del procés participatiu sobre el torrent de la Cabana. “És molt fàcil criticar des de fora però aquí tothom s'hi ha d'implicar”, va dir amb un to força dur.

La sessió plenària va venir precedida per cinc minuts de silenci a l'exterior del centre cívic la Confiança en record de Sandra Arribas, la jove natural de Campdevànol que va morir en la tragèdia aèria dels Alps. Manso va transmetre en nom de la família l'agraïment per les mostres de suport rebudes els darrers dies.