El fiscal creu que el copilot va estavellar l'avió voluntàriament

Helicòpter a la zona de l'accident aeri
Helicòpter a la zona de l'accident aeri | Europa Press
Redacció
26 de març del 2015
Actualitzat el 27 d'abril a les 7:21h

Helicòpter a la zona de l'accident aeri. Foto: Europa Press


El fiscal de Marsella,encarregat de la investigació de la tragèdia àeria dels Alps, treballa amb la hipòtesi que el copilot va estavellar l'avió voluntàriament. En el moment de l'accident el copilot estava al comandament de l'aparell després que el pilot sortís de la cabina i, a continuació, va accionar el seleccionador d'altitud iniciant el descens. "Les accions del copilot es poden interpretar com una voluntat de destruir l'avió", ha assegurat el fiscal en roda de premsa.

Així ho han revelat les dades de la primera de les caixes negres, en què es pot escoltar al pilot trucant a la porta perquè se l'obrís el copilot, cosa que no va succeir. Segons ha aclarit, s'escolta un soroll de respiració fins al final, el que indicaria que "el copilot estava viu". No es treballa amb la hipòtesi d'un atemptat però el fiscal ha assegurat que ara s'haurà d'investigar l'entorn del copilot, un alemany de 28 anys que duia només centenars d'hores de vol a la companyia GermanWings.

En el sinistre hi van morir 150 persones, entre viatgers i tripulació, entre les quals Sandra Arribas Torras, filla de Campdevànol malgrat que actualment vivia a Sant Gregori.
 

Més informació a Nació Digital