«Per què volem que la Portalada sigui Patrimoni de l'UNESCO?»

Vídeo de la candidatura de Ripoll amb Carme Polo, Antoni Llagostera i Jordi Munell

Redacció
26 de març del 2015
Actualitzat el 27 de març a les 10:25h
Vídeo de la candidatura de la Portalada
Vídeo de la candidatura de la Portalada

"Per què volem que la Portalada de Ripoll sigui Patrimoni de la Humanitat per l'UNESCO?". Un vídeo intenta respondre aquesta pregunta amb poc més de dos minuts i mig. Carme Polo, directora de la candidatura ripollesa, aporta les raons patrimonials; Antoni Llagostera, president del Centre d'Estudis Comarcals del Ripollès, les més històriques mentre que l'alcalde Jordi Munell ho aborda des del vessant social i econòmic.

Un any per saber si la Portalada arriba a l'UNESCO

La Comissió Nacional de Patrimoni espanyola va acordar el passat 18 de novembre incloure la Portalada de Ripoll a la Llista indicativa. L'organisme va recomanar a la candidatura ripollesa millorar el dossier per tal de destacar-ne més la unicitat ja que l'UNESCO ja ha reconegut molts monuments relacionats amb el romànic i el cristianisme. La decisió sobre quin element de la Llista indicativa –actualment n'hi ha un total de 31- s'envia a la UNESCO no es farà fins al març de 2016 –enguany Ripoll no hi pot aspirar ja que és necessari un any formant part dels elements preseleccionats-.

La candidatura per aquest any 2015 continuarà recollint adhesions individuals, d'empreses, entitats i institucions. Així mateix, es prepara conjuntament amb el Centre d'Estudis una exposició exterior que itinerarà arreu de Catalunya i, probablement, de l'Estat, així com un espectacle de mapping a la façana del Monestir de cara a l'estiu.