L'esquiador rescatat a Coma de Vaca assegura que va trucar al 112 a causa del mal temps

Redacció
25 de març del 2015
Actualitzat a les 11:31h
Rescat a Coma de Vaca
Rescat a Coma de Vaca | @bomberscat
L'esquiador de muntanya rescatat aquest dilluns a Coma de Vaca, al terme de Queralbs, ha explicat a ElRipollès.info que va trucar el 112 després que les condicions meteorològiques empitjoressin molt de manera sobtada. D'aquesta manera, nega que fos per “cansament” com va publicar aquest mitjà recollint la versió del servei de premsa dels Bombers de la Generalitat.

David Abellan va estar practicant esquí de muntanya en solitari el passat diumenge 22 de març a la zona del Bastiments, Gra de Fajol i el cim de l'Orri amb “bones condicions meteorològiques”. “En el descens d'aquest darrer cim, cap a les dues del migdia, es va tapar amb una espessa boira que va provocar que em desorientés”, ha explicat. “La forta nevada va tapar completament la meva traça i va deixar una nul·la visibilitat des del pluviòmetre fins a dalt del coll de la Marrana. Vaig haver de valorar totes les opcions que tenia: baixar pel camí dels Enginyers –amb un fort perill d'allaus- o tornar a cegues remuntant la vall fins al coll”, afegeix.

“L'opció més segura va ser aprofitar la part lliure del refugi de Coma de Vaca i avisar de la meva situació per tal que la família sabés que estava fora de perill”, explica Abellan. “Sé quan estic cansat i quan no haig de continuar per qüestions de seguretat”, ha afirmat per desmentir la primera versió del seu rescat.

L'endemà, les condicions meteorològiques van empitjorar –amb més nevades i visibilitat nul·la- i per aquest motiu els Bombers van decidir realitzar el rescat. L'esquiador va poder tornar, acompanyat dels GRAE, amb els seus propis mitjans. “Estic molt agraït als Bombers per la seva feina impecable. Em van dir que el dia abans havia fet el correcte”, ha assegurat a ElRipollès.info.