Un cap de setmana passat per aigua entela la Fira de les 40 Hores de Ripoll

El sol només ha sortit el diumenge al matí | L'Ajuntament, malgrat la meteorologia, fa una valoració positiva del certamen i assegura que l'Espai Formatger tindrà continuitat

Matí de diumenge de la Fira de les 40 Hores
Matí de diumenge de la Fira de les 40 Hores | JM Gutiérrez
Arnau Urgell
22 de març del 2015
Actualitzat el 23 de març a les 18:03h

El diumenge al matí la Fira de les 40 Hores ha omplert Ripoll. Foto: Jose Manuel Gutiérrez


La pluja i els paraigües han estat els grans protagonistes d'una Fira de les 40 Hores passada per aigua. La primavera ha arrencat amb llevantada i aquest fet –especialment el dissabte al matí- va fer la bona la dita “carrers molls, calaixos eixuts”. La meteorologia pràcticament només ha estat plàcida diumenge entre les 10 i les dues del migdia mentre que a la resta d'hores, poc o molt, ha estat força adversa.

Tot i això, el balanç de l'Ajuntament de Ripoll no és dolent. “En els moments que no ha plogut la gent ha aprofitat per sortir al carrer”, ha explicat l'alcalde Jordi Munell. De fet, aquest diumenge al matí tots els espais estaven molt plens, tal i com mostra el reportatge fotògrafic d'aquest diari. Una situació que contrastava amb la viscuda 24 hores abans quan, malgrat la presència del mercat setmanal, costava trobar algun valent que desafiés el mal temps.

L'organització en aquesta ocasió no ha donat cap xifra de visitants –la valoració s'ha fet quan encara mancaven un parell d'hores per tancar la fira- però és evident que ha estat força inferior als darrers anys. Tanmateix, l'alcalde ripollès ha destacat que aquest diumenge “els aparcaments estaven plens amb cotxes de gent de fora” i que les novetats d'enguany han funcionat molt bé.

“Ara mateix encara hi ha cua per pujar al tren turístic” –una iniciativa de la Unió de Botiguers- mentre que l'Espai Formatger del Ripollès, ubicat a la plaça Anselm Clavé, té voluntat de permanència i de convertir-se en un dels elements diferents de la Fira de les 40 Hores, explica Munell. Tot i que algun productor no ha acabat de veure clara la ubicació –una mica allunyada de la resta dels estands- l'alcalde considera que l'objectiu “és que la fira ompli tot el centre de Ripoll”. L'aposta de la vila pel formatge –exemplificada en esdevenir un dels socis fundadors de l'Associació Ruta Europea del Formatge- creixerà amb la creació d'un certamen específic a la tardor. “Volem aplegar una vintena de productors des de l'Alt Urgell fins a l'Alt Empordà”, ha explicat.

En l'apartat negatiu del balanç s'hi situa el fet que algunes de les noves activitats per a la mainada –en forma d'atraccions a la zona del passeig del Ter- no s'han acabat instal·lant a causa del mal temps.

Felip Puig presideix la inauguració

El conseller Felip Puig va ser l'encarregat divendres de presidir la inauguració de la fira, un acte que any rere any es manté inalterable amb discursos d'un bon nombre d'autoritats. El titular d'Empresa i Ocupació va veure com l'alcalde Jordi Munell així com el president del Consell Comarcal, Miquel Rovira, aprofitaven la seva presència per reclamar la distribució de la fibra òptica, especialment a les empreses de la comarca.

"Un territori com el Ripollès necessita discriminació positiva per ser igual de competitius que l'àrea metropolitana i la fibra òptica és un element clau", va assenyalar Munell. Puig, per la seva banda, va entomar el repte –malgrat assegurar que en aquesta qüestió el Govern té un marge de maniobra petit- i va recordar l'aposta pel Ripollès posant com a exemple els plans d'expansió de Comforsa.

La Fira de les 40 Hores de Ripoll, aquest diumenge al matí. Foto: Jose Manuel Gutiérrez


Galeries de fotos de la Fira de les 40 Hores

Fotos de la Fira de les 40 Hores de Ripoll 2015 (Jose Manuel Gutiérrez)

Fotos del diumenge de Fira de les 40 Hores de Ripoll 2014 (Arnau Urgell)

Fotos de la inauguració de la Fira de les 40 Hores de Ripoll 2014 (Arnau Urgell)

Fotos del cap de setmana de Fira de les 40 Hores de Ripoll 2013 (Arnau Ugell)

Fotos de la inauguració de la Fira de les 40 Hores de Ripoll 2013 (Arnau Urgell)

Fotos de la Fira de les 40 Hores de Ripoll 2012 (Arnau Urgell)

Fotos de la inauguració Fira de les 40 Hores de Ripoll 2012 (Arnau Urgell)

Fotos del dissabte de la Fira de les 40 Hores de Ripoll 2011 (Xevi Mas)

Fotos de la inauguració de la Fira de les 40 Hores de Ripoll 2011 (Arnau Urgell)

Fotos de la inauguració de la Fira de les 40 Hores de Ripoll 2010 (Arnau Urgell)

Fotos del diumenge de Fira de les 40 Hores de Ripoll 2010 (Arnau Urgell)

Fotos de la inauguració de la Fira de les 40 Hores de Ripoll 2009 (Arnau Urgell)

Fotos del dissabte de Fira de les 40 Hores de Ripoll 2009 (Adrià Costa)

Fotos de la Fira de les 40 Hores de Ripoll 2008 (ElRipollès.info)