Ripoll s'estalvia 31.000 euros anuals instal·lant fanals de baix consum

Les darreres actuacions suposaran substituir 56 llums

Redacció
20 de març del 2015
Actualitzat a les 7:41h
L'Ajuntament de Ripoll s'ha posat l'estalvi energètic com una prioritat. En aquest sentit, segons expliquen en una nota de premsa, un dels objectius de la legislatura ha estat substituir progressivament l'enllumenat de tots els barris de la vila amb el doble objectiu de “reduir el cost per als ciutadans i avançar cap a la sostenibilitat”.

Aquests dies s'estan canviant els 19 fanals que hi ha al carrer Trinitat. Es passa de tenir llums de vapor de mercuri per altres vapor de sodi d'alta pressió i, d'altra banda, s'instal·len quadres elèctrics reductors estabilitzadors. En el mateix sentit tot seguit es substituiran 26 fanals a la plaça de la Llibertat i 10 al carrer Tallaferro. Fins a dia d'avui el consum actual en aquest sector era de 6.045 euros, amb el canvi per la tecnologia led el consum baixarà a 1.450 euros, és a dir, suposarà un estalvi superior al 75%.

Segons l'Ajuntament de Ripoll totes les actuacions realitzades en aquesta legislatura representen un estalvi d'aproximadament 182.500 KW, és a dir uns 31.000 euros anuals.