La Fundació MAP acosta el «teatre amb suport» a les escoles del Ripollès

«Teatre amb suport», a Ripoll
«Teatre amb suport», a Ripoll | FMAP
Redacció
19 de març del 2015
Actualitzat a les 11:04h

«Teatre amb suport» amb la Fundació MAP al Comtal de Ripoll Foto: Fundació MAP


Uns 500 alumnes de primària i secundària de les escoles del Ripollès van descobrir aquest dimecres el denominat teatre amb suport, una expressió cultural a càrrec de persones amb discapacitat. Ho van fer a través de la Fundació MAP i de la seva companyia teatral del Centre d’Atenció Especialitzada (CAE).

La companyia de teatre El Tramvia, formada per persones amb discapacitat de la Fundació MAP, va oferir una doble representació de l’obra de teatre Plouen homes davant de quasi mig miler d'alumnes de cicle superior de primària i d’educació secundària de vuit centres de la comarca: les escoles Tomàs Raguer, Joan Maragall, Vedruna, Salesians i Ramon Suriñach de Ripoll; l’escola Pirineu de Campdevànol, l’Institut Abat Oliba de Ripoll i l’Institut-Escola de Sant Joan de les Abadesses.

Prèviament a l’actuació, l’equip multidisciplinari de sensibilització de la fundació havia realitzat una visita a cada centre per contextualitzar i explicar als alumnes què és el teatre amb suport. En aquestes visites també es proposava fer un element de l’escenografia als alumnes i s’escollien dues persones voluntàries per pujar a l’escenari a fer d’actors i actrius de suport.

Aquesta activitat és el tercer cop que es realitza amb les escoles i forma part d’un dels objectius descrits en el Pla estratègic 2012-2016 de la Fundació MAP: acostar el món de la discapacitat a la societat. La fundació compta amb un catàleg d’activitats per a les escoles, entre les quals hi ha el teatre amb suport. El mes que ve se’n faran d’altres com el taller de la discapacitat, el taller de les professions i el Transforma’t.