Miquel Rovira: «El refugi d'animals s'havia convertit en una maledicció»

El Consell Comarcal tanca la qüestió amb el rescat de la concessió i la contractació de dues persones | Pretenen que l'equipament tingui una vessant pedagògica i terapèutica

Arnau Urgell
18 de març del 2015
Actualitzat el 21 de març a les 18:29h

El refugi d'animals ha estat una «maledicció», segons Miquel Rovira. Foto: CCR


El Consell Comarcal ha tancat definitivament la polèmica sobre la gestió del refugi d'animals amb el rescat de la concessió i de la contractació, per la via d'urgència, de dos treballadors. Des del 2 de març la institució ha assumit de manera directa l'equipament després de la rescissió amb l'anterior adjudicatari, l'empresa Stone Abbey. Miquel Rovira en va donar compte en el ple d'aquest dimarts admetent que “el refugi d'animals s'havia convertit en una maledicció”.

Les inspeccions al refugi d'animals havien detectat irregularitats administratives. “La gestió no agradava i s'havien trobat proves evidents que no es gestionava bé”, va argumentar Rovira. “Vam decidir agafar el toro per les banyes i assumir-ho directament”, va afegir. El rescat de la concessió es va fer efectiu el passat 2 de març i es va cobrir amb la contractació, a través d'un concurs urgent, de dues persones per tal de fer-se càrrec dels animals. Les qüestions administratives, per la seva banda, s'assumeixen directament des de la seu del Consell Comarcal.

Un dels objectius és que l'equipament també tingui una vessant terapèutica i pedagògica. “Els nois de la Unitat Escolar Compartida ja fa temps que hi treballen i creiem que també es poden fer experiències similars a les de l'Hípica Niubó amb cavalls i mainada”, va assenyalar Miquel Rovira. A més, ja han signat un conveni amb una de les dues associacions animalistes que hi ha a la comarca.

El PSC considera que el concurs no s'hauria d'haver fet

L'oposició no ha aixecat massa la veu al llarg de tot el procés. Tanmateix, en el ple d'aquest dimarts el portaveu del PSC, Enric Pérez, va considerar que potser hagués estat més raonable ja no convocar el polèmic concurs un any ençà, tot i que va admetre que ara és fàcil veure-ho. Va considerar que el rescat de la concessió és “una bona opció” i va celebrar que l'equipament pugui servir com a recurs pedagògic i terapèutic. “Esperem que el proper govern no tingui més problemes en aquesta qüestió”, va concloure.