L'etapa reina de la Volta a Catalunya travessarà el Ripollès el 26 de març

Passarà per Vallfogona, Ripoll, Campdevànol, Gombrèn i Toses

Volta Catalunya a Ripoll
Volta Catalunya a Ripoll | Rodrigo Trinidad
Redacció
17 de març del 2015
Actualitzat el 18 de març a les 17:20h

La Volta Catalunya 2014, al pas pel carrer Progrés de Ripoll. Foto: Rodrigo Trinidad


L'etapa reina de la Volta Catalunya travessarà el Ripollès el proper dijous 26 de març. Aquest dilluns, finalment, es va presentar el recorregut íntegre de la ronda ciclista que en el cas de la comarca passarà per Vallfogona, Ripoll, Campdevànol, Gombrèn i el terme de Toses abans d'arribar a la Molina. Cal recordar que en els dos darrers anys el Ripollès ha tingut final i inici d'etapa.

La quarta etapa de la Volta, amb un total de 188 quilòmetres, arrencarà a Tona (Osona) i continuarà pel centre de Vic i Manlleu. Entrarà a la Garrotxa després de fer el coll de Bracons, de primera categoria, i passarà per Sant Esteve d'en Bas, les Preses i Olot.

Al Ripollès la Volta Catalunya hi arribarà a través de la N-260a on ascendirà el coll de Coubet, considerat de primera categoria. Passarà per Vallfogona i entrarà a Ripoll per la carretera d'Olot i el carrer Progrés. Continuarà per la variant del Calvari i travessarà Campdevànol i Gombrèn per la GI-401. La ronda ciclista deixarà la comarca per la carretera de Montgrony i, abans d'afrontar el coll de la Creueta de categoria especial, passarà per Castellar de n'Hug, al Berguedà. El recorregut tornarà a entrar al Ripollès pel pla d'Anyella, al terme de Toses, i passarà per la collada –no puntuable- abans de baixar a la Cerdanya a través de la la N-260. Finalment, ascendirà a la Molina des de l'estació del tren en un nou port de primera categoria.

La Volta Catalunya 2015 començarà el 23 de març a Calella. L'endemà es disputarà l'etapa Mataró-Olot mentre que la tercera jornada tindrà inici i final a Girona. El dijous 26 serà el torn de l'etapa reina mentre que l'endemà els ciclistes sortiran d'Alp per arribar a Valls. Cervera-Port Aventura i Barcelona-Barcelona seran les dues darreres jornades. La prova comptarà amb la participació de 192 corredors -quatre d’ells catalans- de 24 equips. Entre els principals corredors dels 24 equips preinscrits hi ha el català Joaquim “Purito” Rodríguez (Katusha), vigent campió de la Volta; Alberto Contador (Tinkoff-Saxo), Alejandro Valverde (Movistar Team) o Chris Froome (Team Sky), entre d’altres.
 

Recorregut i perfil de l'etapa 4 de la Volta Catalunya 2015


Galeries de fotos Volta Catalunya 2014

Fotos del pas per Camprodon-Volta Catalunya 2014 (Ajuntament de Camprodon)

 

Una etapa de la Volta a Vallter, entre la boira i la neu. Foto: Josep Maria Montaner