Anna Belén Avilés i Martí Almor, tàndem de PSC-ICV a les municipals

Les dues formacions pacten una llista conjunta a Ripoll amb un nom per definir i que podria sumar per a la marca blanca dels socialistes | Enric Pérez mantindrà un lloc capdavanter

Arnau Urgell
17 de març del 2015
Actualitzat a les 21:28h
Anna Belén Avilés i Martí Almor, tàndem del PSC-ICV a Ripoll
Anna Belén Avilés i Martí Almor, tàndem del PSC-ICV a Ripoll | AU

Anna Belén Avilés i Martí Almor, tàndem del PSC-ICV a Ripoll. Foto: Arnau Urgell


El PSC i ICV de Ripoll van oficialitzar aquest dilluns una coalició per a les municipals que feia setmanes que es donava per feta. Anna Belén Avilés i Martí Almor, caps de llista d'ambdues formacions, formaran tàndem al capdavant d'una candidatura progressista que encara no té nom però que a nivell comarcal i provincial podria sumar per a la marca blanca dels progressistes.

“Hem arribat un acord entre l'agrupació socialista de Ripoll i ICV per formar una llista conjunta progressista que aplegui el màxim de vot socialdemòcrata”. Amb aquestes paraules Avilés –que fa dues setmanes va ser presentada com a candidata del PSC- va definir una aliança electoral que durant uns dies va quedar congelada per les negociacions d'ICV amb la CUP i el Procés Constituent.

“És un projecte que vam iniciar fa temps i que hem intentat que sigui el màxim obert. Treballarem amb el municipalisme, les persones i el progrés sostenible com a elements prioritaris”, va afegir la cap de llista de la nova coalició. A més, va assegurar que intentarien sumar-hi independents així com persones vinculades als sindicats. “No és un projecte personalista”, va afegir Martí Almor, designat com a candidat d'ICV l'estiu passat.

Mart Tomàs, Anna Belén Avilés, Martí Almor i Enric Pérez Foto: Arnau Urgell


Un nom per definir

L'aliança entre socialistes i ICV es presentarà a les municipals de Ripoll amb un nom encara per definir. “Reflectirà que és un projecte unitari, progressista i municipalista”, va assegurar Avilés que, a preguntes d'ElRipollès.info, va admetre que molt probablement acabi duent l'epítet Progrés Municipal i, per tant, sumi vots pel PSC tant al Consell Comarcal com a la Diputació. “Fer una agrupació d'electors és molt complicat”, va assegurar Almor malgrat que van deixar la porta oberta a altres opcions en funció de com “s'organitzi el vot progressista a la comarca”.

A banda del tàndem format per Avilés i Almor, la coalició ja té definits dues persones per ocupar posicions capdavanteres –malgrat que no han decidit si seran els números 3 i 4-. Es tracta d'Enric Pérez, actual regidor i expresident del Consell Comarcal així com Marta Tomàs, professora de l'Escola Oficial d'Idiomes i que ja havia militat a ICV-Entesa i a diversos moviments socials de Tortosa, població d'on prové. Està previst que els militants d'EUiA de Ripoll també s'afegeixin a l'aliança malgrat que encara no ho han decidit oficialment.