Carreteres es compromet a deixar neta de neu a primera hora la C-38 a Molló

L'alcalde arrenca el compromís que a les vuit del matí la màquina passi fins a la benzinera | Els darrers anys la C-38 s'ha convertit en un dels punt negre quan neva

Arnau Urgell
10 de març del 2015
Actualitzat el 11 de març a les 7:47h
La C-38 a Molló sovint pateix problemes per la neu
La C-38 a Molló sovint pateix problemes per la neu | Núria Mayà

La C-38 a Molló sovint pateix problemes per la neu. Foto: Núria Mayà


La C-38 fins a Molló és un dels punts negres del Ripollès cada vegada que neva. La situació, a priori, se solucionarà ja que la direcció general de Carreteres s'ha compromès que la carretera estigui neta fins a la benzinera del municipi abans de les vuit del matí.

L'alcalde Pep Coma ha estat aquest matí a Girona per tal de tancar una negociació que feia mesos que durava. Carreteres ha acceptat que l'Ajuntament avisi directament al parc de manteniment de la Vall de Bianya quan es produeixi una nevada. Fins ara, havien de ser els Mossos o el Servei Meteorològic de Catalunya els que alertessin als responsables de les màquines llevaneus.

La carretera neta abans que la gent marxi a treballar

La carretera C-38 és “prioritat 1” en els plans de neteja de neu. Tanmateix, primer s'ha de fer la via fins a Setcases i això provoca que habitualment la llevaneus no arribin a Molló fins a les 8.25-8.30. “Molta gent treballa a partir de les vuit a Camprodon, Olot o Ripoll i, per tant, sempre tenim problemes”, assenyala Coma.

Ara es continuarà netejant primer la carretera de Setcases però la de Molló també estarà neta abans de les vuit. “Quan la brigada comenci a netejar els carrers a quarts de sis del matí avisarem i s'han compromès a venir”, ha explicat l'alcalde. A més, la “prioritat 1” s'allarga fins a la benzinera per tal que quedi coberta la pràctica totalitat de la població.

“Amb aquests canvis haurem de notar una gran millora a les properes nevades”, explica Pep Coma. De fet, en la darrera nevada del dijous passat la màquina ja va passar abans i “la situació es va resoldre sense cap problema”.