El Tech Summer torna a l'estiu amb robòtica, anglès i «food lab»

La FES i l'Escola Vedruna de Ripoll presenten el segon campus de construcció de robots

La robòtica en anglès protagonitzarà un campus d'estiu a Ripoll
La robòtica en anglès protagonitzarà un campus d'estiu a Ripoll | JMG
Redacció
10 de març del 2015
Actualitzat el 13 de març a les 9:39h
La robòtica en anglès protagonitzarà un campus d'estiu a Ripoll. Foto: JM Gutiérrez

La robòtica, l'anglès i el food lab seran els ingredients del segon Campus Tech Summer que aquest estiu es tornarà a organitzar a Ripoll. Es tracta d'una iniciativa de l'Escola Vedruna i la Fundació Eduard Soler i que compta amb la col·laboració de l’Associació Fem Talent, la Universitat de Vic-Universitat de la Catalunya Central i l'Ajuntament de Ripoll.

El Tech Summer 2015 arriba després de “l'èxit de la primera edició”. “Ens motiva a apostar per un campus diferenciat i que es consolidi com un referent de l'estiu a Ripoll”, expliquen els seus responsables. L'objectiu de l'activitat és “proporcionar una alternativa a l'estiu que desperti vocacions científiques i tecnològiques dels alumnes a través de reptes i treball en equip”. Les inscripcions s'obriran properament després de promocionar-se a la Fira de Robòtica, que va organitza la Vedruna aquest cap de setmana passat, així com a la Fira de les 40 Hores.

Està adreçat a nens i nenes de 8 a 12 anys (cicle mitjà i superior de primària) i nois i noies de 13 a 16 (ESO). Mentre els primers participaran en un primer torn del 28 de juny al 4 de juliol, els més grans ho faran entre el 5 i l'11 de juliol.

Un dia al Tech Summer

Un dia al Tech Summer començarà amb el treball de robòtica a la Fundació Eduard Soler. Al llarg del matí, els alumnes afrontaran en grups de quatre a vuit un repte tecnològic, amb l'ajuda de monitors especialitats de la FES i la UVic. Abans de dinar hi ha una breu activitat esportiva que ajuda a relaxar-se i a refrescar les idees.

El dinar es farà a l'Escola Vedruna, i després d’una breu parada per fer la migdiada, a la mateixa escola es farà tot el treball de difusió i comunicació dels reptes assolits el matí –el centre fa anys que aposta per la robòtica-. Al vespre els alumnes s'hauran de preparar ells mateixos el sopar en un espai denominat food lab ubicat a l'Aula d'Hostaleria amb l'objectiu d'elaborar menús variats, divertits i saludables. Els qui es quedin a dormir ho faran a la residència del Centre de Tecnificació Esportiva.

El preu del campus estival –que íntegrament té l'anglès com a llengua vehicular- és de 350 euros sense pernoctació i 450 amb servei de residència. El període de preinscripcions s'obrirà a partir del 16 de març.