Aleix Fàbregas estrena el palmarès de la Dark Polar Race de la Molina vencent a l'esprint

08 de març del 2015
Actualitzat el 10 de març a les 14:59h
Aleix Fàbregas, guanyador de la Dark Polar Race
Aleix Fàbregas, guanyador de la Dark Polar Race | Oriol Batista
Aleix Fàbregas (foto, Oriol Batista) va estrenar el palmarès de la Dark Polar Race en vèncer a l'esprint. L'atleta de l'Esportiu Ripoll va endur-se la victòria a la prova d'snowrunning de la Molina en superar en els darrers metres a Diego Arroyo. En categoria femenina la victòria va ser per la berguedana Rosa Valls.

La Dark Polar Race, la primera cursa d'snowrunning que es disputava al Pirineu Oriental, l'organitzava la marca Grifone. El recorregut consta de 10 quilòmetres i 560 metres de desnivell positiu per un traçat de neu trepitjada –amb sortida a l'inici de la Pista Llarga- i amb horari seminocturn.

Fàbregas va arribar a la meta amb un temps de 56 minuts i 10 segons, amb poques dècimes de marge sobre l'empordanès Diego Arroyo. El podi masculí el va completar Andreu Simon amb 57:07.  El també ripollès Marc Carós va ser quart.

Rosa Valls, per la seva banda, va guanyar la prova amb un temps de d'1 hora, 11 minuts i 56 segons. Segona va ser Sílvia Zuñiga (1:16:06) i Laura Sánchez (1:18:11).

L'snowrunning és una modalitat que a l'hivern té especial predicament a l'Estat francès i, a l'Alta Cerdanya, destaca la disputa de la La RomeuFontaine. A més, la prova de Sierra Nevada, que enguany ha arribat a la quarta edició, va servir com a Campionat d'Andalusia de l'especialitat.

Classificacions Dark Polar Race 2015 (pdf)