Un nou camí de ronda unirà el Pla de Roser i la Vila Vella de Sant Joan de les Abadesses

El projecte, amb un cost de 140.000 euros, també donarà continuïtat a la Ruta del Ferro

Redacció
05 de març del 2015
Actualitzat a les 14:02h
El camí arrencarà al barri del Pla del Roser
El camí arrencarà al barri del Pla del Roser | Xavier Pladellorens

El camí de ronda arrencarà al barri del Pla del Roser. Foto: Xavier Pladellorens


Un camí de ronda unirà ell Pla del Roser amb la Vila Vella de Sant Joan de les Abadesses. El nou itinerari, que tindrà un cost de 140.000 euros, enllaçarà dos punts emblemàtics del municipi com són el passeig de la Puda i la riera de l'Arçamala, i també donarà continuïtat a la Ruta de Ferro i del Carbó.

Les obres que han de permetre la connectivitat entre els barri del Pla del Roser i la Vila Vella ja han començat. Inicialment permetrà unir el passeig de la Puda –en un futur també els jardins de la Puda, adquirits per l'Ajuntament de Sant Joan l'any 2012- i la riera de l'Arçamala. En aquest punt, els usuaris del camí podran fer el recorregut que ressegueix la riera fins a la zona del Molí Petit, o bé accedir directament a la Vila Vella.

El projecte també donarà continuïtat la Ruta del Ferro i del Carbó que connecta Sant Joan amb Ripoll i Ogassa i que, en un futur, ho farà amb Olot –actualment s'ha d'utilitzar la carretera de Santigosa-. El consistori destaca que permetrà que els ciclistes o senderistes puguin baixar fins al centre de Sant Joan, a la vegada que es revaloritza la zona al voltant de la font de la Puda. Un altre ramal d’aquest nou camí, expliquen, “també farà possible passejar per la vora del riu en un recorregut que redescobrirà l’atractiu de les façanes de les cases del carrer Jussà”. Aquest ramal connectarà amb el pont Vell i, en un futur, amb la via verda de la Ruta del Ter entre Sant Joan i Setcases.

Les obres que s’han iniciat consisteixen a obrir un nou tram de camí que enllaçarà el final del passeig de la Puda mitjançant l’aprofitament de camins i terrenys de domini públic, i amb la construcció d’un nou gual inundable sobre el Ter per tal de comunicar els dos marges del riu.

Aquesta actuació té un cost aproximat de 140.000 euros que seran subvencionats per la línia d’actuacions en espais naturals protegits del Departament d’Agricultura, a través del Departament de Territori i Sostenibilitat (pel desenvolupament d’actuacions en contra del canvi climàtic), i per la Diputació de Girona.

Nou camí de ronda de Sant Joan: l'actuació està en marcada en vermell