La CUP de Ripoll es presentarà en solitari a les municipals

El programa, els caps de llista i, fins i tot el nom de la candidatura, s'acordaran en "assemblees obertes" | Descarten pactar amb ICV però mantenen la porta oberta al Procés Constituent

Arnau Urgell
03 de març del 2015
Actualitzat el 04 de març a les 10:27h
La CUP de Ripoll es presentarà en solitari a les municipals del proper 24 de maig. Una decisió que arriba després de descartar un pacte amb ICV malgrat que mantenen la porta oberta al Procés Constituent i altres persones que a títol individual apostin per una llista “rupturista” a la vila. La formació independentista vol decidir tant el programa com els candidats i, fins i tot el nom de la candidatura a través d'“assemblees obertes”.

La CUP només s'ha presentat una vegada a Ripoll, va ser el 2007 amb un resultat molt discret que no li va donar opcions d'entrar a l'Ajuntament. Ara asseguren que “l'emergència social i nacional que viu el país, i per extensió la comarca del Ripollès, fa imprescindible que sorgeixi una candidatura trencadora”. En les darreres setmanes han explorat una aliança més àmplia amb ICV i el Procés Constituent però les converses no han arribat a bon port. Una situació que facilita que els ecosocialistes acabin pactant amb el PSC, que aquest dilluns va fer oficial la seva candidata.

Fonts de la CUP han explicat a ElRipollès.info que no descarten que la candidatura pugui incorporar l'epígraf Capgirem Ripoll, una marca que estan fent servir en moltes localitats com Vic. Aquesta qüestió, així com el programa i les persones que han d'encapçalar la llista es començaran a debatre en una assemblea convocada per aquest dissabte 7 de març a les sis de la tarda en una de les aules de la sala Eudald Graells.

La CUP assegura que la candidatura té com a “objectiu principal canviar la dinàmica derrotista de la capital de comarca”. “Només l'apoderament de la gent que viu a Ripoll serà capaç de transformar una realitat fosca. La crisi econòmica promoguda pels grans partits polítics que han manat a les institucions ripolleses han deixat la nostra societat en un atzucac que cal esmenar de soca-rel”, conclouen.

La formació independentista fa quatre anys només va fer llista a Sant Joan de les Abadesses. Enguany, de moment, ha confirmat que es presentarà a Campdevànol –amb Mariona Baraldés com a candidata- i a Ripoll. A Sant Joan, segons fonts consultades per aquest mitjà, també hi ha la intenció de tancar candidatura en les properes setmanes.