El primer Saló de l'Ensenyament del Ripollès reuneix 27 institucions

L'esdeveniment, que ha aplegat 400 alumnes de secundària, s'ha celebrat en tres seus de Ripoll

Redacció
03 de març del 2015
Actualitzat el 10 de març a les 15:00h
400 alumnes han assistit al Saló de l'Ensenyament del Ripollès
400 alumnes han assistit al Saló de l'Ensenyament del Ripollès | CCR

400 alumnes han assistit al Saló de l'Ensenyament del Ripollès. Foto: CCR


Uns 400 alumnes han participat aquest matí al primer Saló de l’Ensenyament del Ripollès. Eren bàsicament alumnes de 3r i 4t d’ESO i batxillerats dels instituts del Ripollès i un de Puigcerdà, i alumnes que cursen cicles formatius o formacions ocupacionals diverses a la comarca. El saló també ha estat obert a tots els públics de 13.30 a 15h.

Els tres espais del saló han estat un anar i venir de joves, que han pogut recollir i demanar informació als 27 estands presents: els universitaris a l’Oficina Jove del Ripollès, els cicles formatius i altres estudis del Ripollès a la Sala Eudald Graells i els cicles i altres estudis de la Garrotxa i Osona a la sala Marià Font.

Tres espais, cedits per l’Ajuntament de Ripoll, que s’han complementat també amb el Teatre Comtal, on s’hi han fet dues xerrades d’emprenedoria a càrrec de l’organització, molt satisfeta de com s’ha desenvolupat aquesta primera trobada entre estudiants i oferta formativa.

Entre les institucions participants al Saló de l'Ensenyament hi havia la Fundació Eduard Soler, l’Escola Oficial d’Idiomes, el Consorci Ripollès Desenvolupament, la Casa d’Oficis de Ripoll, l’Institut Abat Oliba de Ripoll, la Unió Intersectorial i Empresarial del Ripollès, el Centre d’Autoformació del Ripollès i l’Escola Comarcal de Música del Ripollès. També destacava una important oferta universitària amb la Universitat de Lleida, la Universitat de Vic, la Universitat de Girona, la Universitat de Barcelona, l’Escola Politècnica Superior d’Enginyeria de Manresa (UPC), el Centre de la Imatge i Tecnologia Multimèdia de Terrassa (UPC), ESERP-Business School, la Universitat Abat Oliba CEU i la Universitat Ramon Llull. També hi havia un espai per informar-se sobre el Programa de Garantia Juvenil.

Finalment, en un altre recinte hi havia informació sobre l’Institut de Vic, l’Escola Taller de Vic, l’Escola d’Art d’Olot, l’Institut Cirviànum de Torelló, l’Institut Antoni Pous i Argila de Manlleu, l’Institut Garrotxa i la Formació Forestal Especialitzada La Solana de Montesquiu i l’Escola de Formació Professional Quintanes.

El Saló de l'Ensenyament del Ripollès ha reunit 27 institucions educatives. Foto: CCR


Inauguració oficial a la sala Eudald Graells

La inauguració del saló ha tingut lloc a les 10 del matí a la sala Eudald Graells i ha comptat amb representació del Consell Comarcal del Ripollès i de l’Ajuntament de Ripoll, amb el president i l’alcalde respectivament, i de tots els departaments de la Generalitat implicats: el d’Agricultura, amb el director de Desenvolupament Rural, Jordi Sala; el de Joventut, amb el director general, Toni Reig; i el d’Ensenyament, amb el director dels Serveis Territorials a Girona, Albert Bayot. Tots plegats han destacat el caràcter innovador i de proximitat d’aquesta nova oferta pel jovent de la comarca i han desitjat que pugui tenir continuïtat.

El saló l’han organitzat l’Associació Leader Ripollès Ges Bisaura i l’Oficina Jove del Consell Comarcal del Ripollès, en el marc del programa Odisseu de retorn i inserció laboral dels joves al medi rural, i ha comptat amb la col·laboració del Servei Educatiu del Ripollès.