Els socialistes de Ripoll confirmen Anna Belén Avilés com a cap de llista

La candidatura podria renunciar a les sigles del PSC | Enric Pérez fa un pas enrere però es mantindrà en posicions capdavanteres | Els socialistes es mantenen oberts a pactar una coalició progressista amb ICV

Anna Belén Avilés, nova cap de llista dels socialistes a Ripoll
Anna Belén Avilés, nova cap de llista dels socialistes a Ripoll | AU
Arnau Urgell
03 de març del 2015
Actualitzat a les 16:16h

Anna Belén Avilés, nova cap de llista dels socialistes a Ripoll. Foto: Arnau Urgell


Anna Belén Avilés, com ja havia avançat ElRipollès.info, serà la cap de llista dels socialistes de Ripoll a les municipals del 24 de maig. La candidatura, segons va reconèixer la mateixa candidata, podria renunciar a les sigles del PSC per tal d'aconseguir d'atraure al major nombre de persones en un projecte que va definir com a “municipalista i centrat en les persones i la justícia social”. A més, es mantenen oberts a pactar amb una ICV que en les darreres setmanes també ha explorat una aliança amb la CUP i el Procés Constituent.

Avilés és regidora des del setembre de 2013 en substitució de l'històric Jaume Camps després que el 2011 fos la número tres de la llista del PSC. Substituirà un Enric Pérez que ha estat cap de llista en els dos darrers comicis i regidor durant dotze anys. L'actual portaveu del grup municipal fa un “pas al costat” per motius familiars i laborals –feia setmanes que deixava entreveure que no seria el candidat- però no deixa la política. De fet, a preguntes d'ElRipollès.info, va reconèixer que ocuparia un “lloc capdavanter” de la llista del proper 24 de maig.

La nova cap de llista va autodefinir el seu tarannà com a “integrador i tranquil”, elements que va defensar per tal d'“integrar el màxim de gent amb les premisses de les persones i la justícia social”. És en aquest context que va emmarcar les negociacions amb ICV per tal d'“agrupar el vot progressista”. Avilés va reivindicar la seva militància al PSC però va considerar que en la intenció d'agrupar el major nombre de persones i, en un moment en què “tots els partits i no només el socialista tenen molt mala imatge”, és preferible renunciar a les sigles. Caldrà veure si la llista és totalment independent –improbable- o bé aposten per la marca Progrés Municipal per tal de sumar els vots al PSC al Consell Comarcal i a la Diputació.

Anna Belén Avilés va evitar detallar l'estat de les negociacions amb ICV per confluir en una sola llista i només va expressar la voluntat que acabin a bon port. A més, va assegurar que no era cap deslleialtat que els ecosocialistes hagin explorat en les darreres setmanes una aliança amb la CUP i el Procés Constituent, una possibilitat que tot apunta que no fructificarà.

Anna Belén Avilés i Enric Pérez, amb la resta de membres de l'agrupació socialista. Foto: Arnau Urgell

 
La nova candidata socialista, segons el PSC
Anna-Belén Avilés té 34 anys. Durant la seva infància i joventut va estudiar al CEIP Joan Maragall i l'IES Abat Oliba. Es va llicenciar en Filologia a la UAB, on també va cursar un màster en Gestió Política coorganitzat amb la Fundació Rafel Campalans del PSC.

Implicada en la vida social de Ripoll, va ser membre de l'entitat juvenil JOC. Durant aquells anys, va col·laborar amb el naixement i consolidació de la Ruta Hippie del Carnestoltes de Ripoll. També ha col·laborat amb Animals, Vida Digna, és voluntària de Cáritas Diocesana i forma part de la junta de l'Escola Futbol Sala Ripoll.