El pla d'Anyella, territori d'iglús

La trobada Ohmamiglú preveu construir una quarantena d'aquestes edificacions al pla d'Anyella de Toses | Diumenge, jornada de "portes obertes"

Imatge nocturna de l'Ohmamiglú
Imatge nocturna de l'Ohmamiglú | AC Iglús
Redacció
27 de febrer del 2015
Actualitzat a les 11:18h

Ohmamiglú, trobada de constructors d'iglús Foto: Associació de Constructors d'Iglús


El pla d'Anyella de Toses es converteix una vegada l'any en un “territori inuit”. Aquest paratge, al límit de les comarques del Ripollès, el Berguedà i la Cerdanya, acollirà aquest cap de setmana una nova edició de l'Ohmamiglú, la trobada de l'Associació de Constructors d'Iglús de Catalunya.

Dissabte és la jornada reservada als experts de la matèria. Està previst que es construeixen entre 40 i 50 iglús al Clot de l'Hospital, la zona més obaga del Pla d'Anyella, al terme de Toses. Després de les nevades d'aquests dies, està previst que dissabte sigui un dia de sol i amb temperatures agradables per l'època. L'endemà diumenge, a partir de les 10 del matí, l'activitat s'obre a tothom amb una jornada de “portes obertes” als iglús. Tothom qui s'acosti al pla d'Anyella –es recomana deixar el cotxe a l'aparcament P-6 de la Molina, als Alabaus- tindrà coca i xocolata calenta.

L'Ohmamiglú va arrencar de manera improvisada el 1994 a partir d'una activitat dels monitors d'un agrupament escolta de Girona. L'any següent ja es va constituir l'associació i, des d'aleshores, s'ha realitzat la trobada de manera ininterrompuda.

Ohmamiglú, trobada de constructors d'iglús Foto: Associació de Constructors d'Iglús