Troben 3 excursionistes desapareguts anit a l'entorn d'Ulldeter

La Unitat de Muntanya dels Mossos els localitza sans i estalvis

Redacció
25 de febrer del 2015
Actualitzat a les 12:32h
Rescat a Ulldeter
Rescat a Ulldeter | @mossoscat

Operatiu de rescat de la Unitat de Muntanya dels Mossos. Foto: @mossoscat


La Unitat d'Intervenció de Muntanya dels Mossos d'Esquadra ha localitzat aquesta matinada sans i estalvis tres excursionistes, dos dels quals francesos, que van desaparèixer ahir a la nit a l'entorn de Vallter 2000. El cos d'emergència els ha trobat al refugi d'Ulldeter i s'han quedat amb ells a l'espera que es fes de dia i els poguessin acompanyar fins a les instal·lacions de l'estació d'esquí.

Segons els Bombers de la Generalitat, els tres nois van reservar plaça al de Núria però a última hora van canviar de plans pel mal temps i es van quedar al refugi d'Ulldeter. Va ser aleshores quan la responsable del refugi de Núria va avisar que els tres excursionistes no havien arribat.

Els tres excursionistes tenien la intenció d'arribar a Núria però com a conseqüència de les condicions meteorològiques adverses van optar per aturar-se al refugi d'Ulldeter i així ho van comunicar a un amic per SMS. Els Bombers, que no van rebre cap avís formal sobre la seva desaparició, van intentar acostar-se a la zona però la carretera estava impracticable i van deixar-ho per aquest dimecres, ja que igualment s'havien de desplaçar a la zona a fer unes pràctiques.

Finalment, de matinada i un cop es van netejar les vies d'accés, els Mossos d'Esquadra van poder accedir al refugi d'Ulldeter i confirmar que els tres excursionistes es trobaven en bon estat. Després de la sortida del sol, han estat traslladats a l'estació de Vallter.