El projecte de voluntariat jove de l'alberg de Sant Joan s'amplia a Alemanya i Holanda

La iniciativa, adreçada a veïns del Ripollès de 18 a 30 anys, funciona des del 2011 a Anglaterra

Redacció
19 de febrer del 2015
Actualitzat el 25 de febrer a les 7:21h
L’Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses engega de nou el projecte de voluntariat jove per aquest estiu, després de l’èxit dels intercanvis que es realitzen des de l’any 2011. La principal novetat és que enguany també serà possible fer l’intercanvi amb albergs d’Alemanya i Holanda, a més del Regne Unit com s’havia fet fins ara.

Es tracta d’un voluntariat en coordinació amb l’Alberg Ruta del Ferro, destinat a joves de la comarca de 18 a 30 anys –inicialment estava restringit a veïns de Sant Joan-, que consisteix en una estada d’entre dues setmanes i un mes en un alberg del Regne Unit (xarxa YHA), Alemanya (xarxa DJH) o Holanda (xarxa StayOkay), en el qual el jove té l’allotjament i la manutenció pagats a canvi que treballi a l’alberg. Aquestes estades es podran dur a terme entre maig i octubre de 2015.

Prèviament, els joves voluntaris realitzaran unes pràctiques a l’alberg de Sant Joan per adquirir els coneixements necessaris per a poder desenvolupar correctament totes les tasques un cop sigui allà. Tot això li permetrà practicar l’idioma i millorar el seu currículum, a més de viure una experiència nova i enriquidora.

Per poder informar més detalladament del funcionament i les condicions d’aquest voluntariat, l’Ajuntament de Sant Joan convoca una reunió el proper divendres 13 de març a les 20.00 al Centre Cívic-El Palmàs.