Mariona Baraldés serà la primera cap de llista de la CUP a Campdevànol

La formació independentista confirma la voluntat expressada el maig de passat de concórrer en solitari a les municipals de Campdevànol | És la primera candidata que s'oficialitza

Redacció
18 de febrer del 2015
Actualitzat a les 19:37h
Mariona Baraldés, en una foto d'arxiu
Mariona Baraldés, en una foto d'arxiu | Adrià Costa

Mariona Baraldés, en una foto d'arxiu. Foto: Adrià Costa


Mariona Baraldés serà la cap de llista de la Candidatura d'Unitat Popular (CUP) a Campdevànol. Serà la primera vegada que la formació independentista es presenta a les eleccions en aquest municipi, una decisió que ja es va prendre el maig passat, segons va avançar aquest diari. En aquell moment la CUP va optar per fer-ho en solitari descartant la possibilitat de formar part d'una llista conjunta amb els militants socialistes i ICV.

Ja aleshores Baraldés va evitar postular-se però tampoc es va autodescartar com a cap de llista. Ha estat la màxima cara visible del partit assembleari i també havia format part de la candidatura a les eleccions al Parlament del 2012.

El març es presentarà bona part de la llista

La CUP de Campdevànol va decidir fa pocs dies els set primers de la seva llista. Hi seran probablement les set persones que formen part del nucli dur de la formació i que es van presentar en societat a finals de juny. Baraldés explica que l'ordre es farà públic en un acte al març on també es presentarà el codi ètic de la formació. "Tenim els noms de la resta de la llista però sense la posició que ocuparan", assenyala a ElRipollès.info.

La CUP és el primer partit que decideix candidat per a les municipals del proper 24 de maig. No hi ha res que apunti que Joan Manso no repeteixi al capdavant de CiU mentre que la lògica indicaria que Jaume Garcia, únic regidor d'ERC, encapçali la llista dels republicans. Més dubtes hi ha a l'entorn del grup municipal socialista –desvinculat de PSC- per veure si acaba conformant una candidatura juntament amb ICV.