L'HC Ripoll no falla a Mataró i amplia l'avantatge com a líder

El triomf per 3 a 4 permet mantenir els 10 punts de marge respecte el tercer classificat

16 de febrer del 2015
Actualitzat a les 7:26h
L'HC Ripoll no va fallar a la pista del Mataró B (3-4) i ha ampliat l'avantatge com a líder de Primera Catalana. Els homes de Dani Viñas van aprofitar la derrota del Folgueroles amb la Garriga (1-2) per ampliar la diferència a vuit punts (46 a 38). A més, manté els deu de marge respecte el Vilassar (36 punts), equip que queda fora de l'ascens.

Els ripollesos van haver de remuntar novament un partit que es va complicar molt. El filial del Mataró va plantejar un enfrontament poc còmode pels jugadors de Dani Viñas, que no va poder comptar amb la presència de Jeremy Rodríguez ni de Jordi Arxé. El Ripoll va avançar-se ben d'hora amb un gol de Vergés a passada de Ferrer (minut 3). Després de treure de centre el Mataró va empatar en una desafortunada jugada defensiva ripollesa. El 2 a 1 va arribar de seguida, en un xut potent d'un jugador local (minut 5). El Ripoll va intentar empatar, i Sabata va enviar una bola al pal, però just en la següent acció el Mataró va fer el 3 a 1 (minut 9). Aquest resultat va mantenir-se fins que un penal va permetre a Sabata de transformar el 3 a 2 (minut 21), marcador amb el qual es va marxar al descans.

El joc va seguir uns paràmetres similars al segon temps. Un pal de Carlon va ser el preludi perquè el mateix jugador fes l'empat a tres (minut 31). L'equip local va tenir opcions d'empatar, gracies a un penal que Moi Adam va aturar (minut 35). A manca de vuit minuts pel final Ferrer va recollir un xut de Sabata dins de l'àrea local, va enviar la bola al pal, i ell mateix va rematar el rebot a dins de la xarxa. El 3 a 4 va perillar en una falta directa que de nou va aturar Moi (minut 48) i en la jugada posterior que va acabar amb un xut al pal de la porteria ripollesa. Sabata hauria pogut sentenciar si hagués marcat una falta directa (minut 49) però el porter local també va aturar-li. El Mataró B va acabar amb un jugador menys després de rebre una blava per una forta entrada sobre Ivan Mora.

La victòria a Mataró permet mantenir totes les opcions d'ascens una setmana després de l'ensopegada a casa en forma d'empat amb el Tordera. Els ripollesos es mantenen imbatuts després de 18 partits amb 14 victòries i quatre empats.