1 de 10

Marc Carós comparteix amb Manel Amor el quart triomf a la Hivernal de Campdevànol

Dolors Morcillo guanya en categoria femenina mentre Roger Viñas completa el podi de la marató | Triomfs d'Eric Moya i Anna Comet a una mitja amb molt nivell

per Arnau Urgell, Campdevànol | 15 de febrer de 2015 a les 13:48 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 15 de febrer de 2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Marc Carós i Manel Amor, victòria compartida a Campdevànol. Foto: Arnau Urgell


Marc Carós, guanyador de les tres primeres edicions de la Hivernal de Campdevànol, ha compartit el seu quart triomf amb l'osonenc Manel Amor. Ambdós corredors han arribat junts a la meta amb un temps de 4 hores i 26 minuts mentre que el ripollès Roger Viñas ha completat el podi. En dones, triomf d'una Dolors Morcillo que l'any passat va ser segona del Campionat del Ripollès que arrencava avui. Per altra banda, a la mitja marató, amb molt nivell, la victòria ha estat per Eric Moya –per davant de Josep Viñas, David Coma i Pere Aurell- i Anna Comet.


La prova va arrencar dissabte al vespre amb la disputa de la primera edició d'una cursa nocturna. La victòria va ser per dos corredors del Ripollès, Aleix Fàbregas i Maria Sau, que, d'aquesta manera, lideren la categoria "esprint" del Campionat del Ripollès.

Victòria compartida per dos amics


El corredor de l'Esportiu Ripoll, després de tres victòries a Campdevànol, ha decidit prendre's amb més calma la quarta edició de la prova organitzada per l'Associació Esportiva Sant Grau amb més calma. "Al llarg de la cursa ha anat oscil·lant entre la primera i quarta posició amb canvis constants", ha explicat en arribar a la meta. "A partir de Montgrony ens hem quedat sols amb en Manel Amor i hem decidit arribar junts", ha assenyalat. De fet, Carós ha volgut destacar que el corredor osonenc –amb qui havien compartit una Transalpine Run el 2009- sortia d'una llarga lesió i que un triomf a Campdevànol podia ser l'element que l'acabés d'animar a tornar a competir amb força. "Altres esports haurien d'aprendre de l'amistat i el companyerisme. Gràcies amic per la victòria", ha assenyalat Amor a través de les xarxes socials.

El temps amb el qual han entrat a meta ha estat de 4 hores, 26 minuts i 23 segons en una marató de muntanya amb uns 3.000 metres de desnivell. La prova coronava bona part de la serra de Montgrony amb sortida i arribada a la plaça de la Mainada de Campdevànol –novetat d'enguany ja que en les tres primeres edicions es feia a les afores del municipi-. La tercera posició ha estat per un altre corredor de Ripoll, Roger Viñas, que ha entrat a meta amb 4:34:01. Xavi Llamas, originari de Sant Joan de les Abadesses, ha estat quart mentre que el primer campdevanolenc ha estat Jordi Martín, sisè classificat.


Dolors Morcillo comença el campionat amb victòria

Dolors Morcillo l'any passat va ser segona del Campionat del Ripollès només per darrera d'Alba Segura. Enguany ha començat el circuit amb força aconseguint la victòria a la marató amb un temps de 5 hores, 37 minuts i 41 segons. El podi l'han completat Anna Juvé i Sílvia Gigovre, amb poc menys de sis hores. La marató ha tingut un total de 200 finishers d'una prova que entre les tres curses s'ha acostat als 600 inscrits.
 

Classificacions marató Hivernal de Campdevànol 2015 (pdf)

Classificacions mitja marató Hivernal de Campdevànol 2015 (pdf)

Classificacions nocturna Hivernal de Campdevànol 2015 (pdf)
 

Dolors Morcillo, guanyadora de la marató de la Hivernal de Campdevànol. Foto: Hivernal de Campdevànol
 

Marc Carós i Manel Amor, guanyadors de la marató de Campdevànol. Foto: Hivernal de Campdevànol


Eric Moya, amb el castellonenc Josep Fabra, guanyador de la mitja. Foto: Arnau Urgell


Tercer Campionat del Ripollès

El Campionat de Curses de Muntanya del Ripollès ha arrencat aquest cap de setmana la seva tercera edició. La principal novetat és que s'ha passat d'una sola categoria a tres: la “clàssica”, amb curses entre 20 i 42 quilòmetres, un certamen específic de quilòmetres verticals i, finalment, un d'“esprints” amb proves de distàncies inferiors als 20 quilòmetres.

El campionat del 2014 –amb triomfs finals de Dani Ballesteros i Alba Segura- va tenir vuit proves i es va allargar fins al mes de juliol. Els organitzadors, l'Esportiu Ripoll i l'AE Sant Grau de Campdevànol, han apostat enguany per comprimir-ho. “Volíem escurçar-lo i que servís per preparar altres proves de més entitat. Per això s'acabarà al maig just abans que arrenqui el gruix d'ultratrails i de la Copa del Món”, assenyala Aleix Fàbregas, de l'Esportiu Ripoll.

Curses a sis municipis

El Campionat del Ripollès ha començat aquest cap de setmana amb la quarta edició de la Hivernal de Campdevànol. En el calendari 2015 es manté la Corriols de Foc, novetat de l'any passat, la Quatre Ermites de Ripoll, la Vall de Ribes Xtrem Series, la Cursa de Sant Amand-Mossos d'Esquadra –una de les més antigues de la comarca i del país- així com la Batega al Bac de Planoles.

L'única baixa ha estat la Territori d'Isards de Camprodon –que es disputa a l'estiu- mentre que el Km Vertical d'Ogassa, amb ascens al Puig Estela, passarà a formar part del campionat de verticals, juntament amb la de Ribes de Freser –al Taga- i el de Planoles –al Costa Pubilla-. Totes les proves, excepte la d'Ogassa, tindran una prova curta entre 8 i 20 quilòmetres que constituiran la modalitat d'esprints.

Per establir la classificació general es tindran en compte els quatre millors resultats de les sis proves –en el cas de les verticals puntuaran les tres-. El guanyador tindrà 1.000 punts mentre que per a la resta es tindrà en compte la diferència de temps. En verticals i esprints hi haurà categoria júnior mentre que també hi haurà classificació per equips, on puntuaran quatre homes i dues dones.
 
Calendari Campionat de Curses de Muntanya del Ripollès 2015
Data Cursa Municipi Km Classificacions
15/02/2015 Hivernal Campdevànol marató Campdevànol 42 km  
15/02/2015 Hivernal Campdevànol mitja Campdevànol 21 km  
01/03/2015 Corriols de Foc Vallfogona de Ripollès 21 km  
29/03/2015 Quatre Ermites de Ripoll Ripoll 21 km  
19/04/2015 Vall de Ribes Xtrem Series Ribes de Freser 27 km  
03/05/2015 Cursa de Sant Amand-Mossos Ripoll 23 km  
24/05/2015 Batega al Bac Planoles 20 km  
 
Calendari Campionat Km Vertical del Ripollès 2015
Data Cursa Municipi Km Classificacions
05/04/2015 Km Vertical d'Ogassa Ogassa 4,8 km  
18/04/2015 KV Vall de Ribes Xtrem Series Ribes de Freser 4,6 km  
23/05/2015 Km Vertical Batega al Bac Planoles 4,5 km  
 
Calendari Campionat Curses Esprint del Ripollès 2015
Data Cursa Municipi Km Classificacions
14/02/2015 Hivernal nocturna Campdevànol 9 km  
01/03/2015 Corriols de Foc Vallfogona de Ripollès 13 km  
29/03/2015 Quatre Ermites de Ripoll Ripoll 12 km  
19/04/2015 Vall de Ribes Extrem Ribes de Freser 15 km  
03/05/2015 Cursa de Sant Amand-Mossos Ripoll 16 km  
24/05/2015 Batega al Bac Planoles 8 km  Galeries de fotos Campionat de Curses de Muntanya del Ripollès 2014

Fotos de la Vall de Ribes Xtrem Series 2014 (Josep Maria Montaner)

Fotos de la Territori d'Isards Run de Camprodon 2014 (Josep Maria Montaner)

Fotos del Km Vertical Batega al Bac 2014 (Josep Maria Montaner)

Fotos de la Cursa Mossos d'Esquadra Sant Amand 2014 (Josep Maria Montaner)

Fotos de la Corriols de Foc de Vallfogona 2014 (Arnau Urgell)

Fotos del Km Vertical d'Ogassa 2014 (Marc Cargol i Arnau Urgell)

Fotos de la Cursa de les Quatre Ermites 2014 (Rastres Fotografia i Arnau Urgell)

Fotos de la Hivernal de Campdevànol II (Rastres Fotografia)

Fotos de la Hivernal de Campdevànol I (Arnau Urgell)   


Galeries de fotos Campionat de Curses de Muntanya del Ripollès 2013

Fotos de la Cursa de les Quatre Ermites de Ripoll (Arnau Urgell)

Fotos de la Setdellonga (Arnau Urgell)

Fotos de la Cursa de Sant Amand de Ripoll (Josep Maria Montaner i Arnau Urgell)

Fotos de la Vall de Ribes Extrem Sèries (Laia Deler, Sergi Colomé i Arnau Urgell)

Fotos de la Batega al Bac de Planoles (Arnau Urgell)

Fotos del Km Vertical d'Ogassa (Arnau Urgell)

Fotos de la Marató Hivernal de Campdevànol I (Josep Maria Montaner)

Fotos de la Marató Hivernal de Campdevànol II (Arnau Urgell)

Participació