Antoni Soy, imputat pel cas de les dietes de la Federació de Municipis

El ripollès va cobrar les dietes presumptament irrregulars quan era alcalde d'Argentona

Redacció
13 de febrer del 2015
Actualitzat a les 16:16h
La jutgessa del cas Mercuri ha imputat Antoni Soy pel cas dels presumptes sobresous irregulars de la Federació de Municipis de Catalunya. El polític ripollès, que quan va cobrar les dietes investigades era alcalde d'Argentona, ha estat encausat juntament amb nou alcaldes, exalcaldes i regidors més. Les declaracions s'han fixat per al 2 i el 3 de març.

Cal recordar que el passat mes de desembre la Fiscalia Anticorrupció ja va demanar la imputació d'aquests càrrecs electes per un presumpte delicte de malversació. Soy, que en el moment de cobrar les dietes era alcalde d'Argentona per ERC, posteriorment va formar part del Govern com a secretari d'Indústria abans de retirar-se de la primera línia política. La resta d'encausats són Assumpta Escarp, extinent d'alcalde de Barcelona pel PSC, l'exalcalde de Balaguer Miguel Aguilar Barril (PSC), l'exalcaldessa del Vendrell Helena Esteve (PSC) i l'alcaldessa de Malgrat de Mar, Conchita Campoy, l'exalcalde de Cerdanyola del Vallès, Antoni Morral (ICV), el de Flix Per Muñoz (ERC), el de Llavaneres Víctor Ros (PP), el d'Argentona i el de Sant Feliu de Llobregat Juan A. Váez (PSC).

A banda dels deu acusats n'hi ha vuit més que també van rebre dietes presumptament irregulars però que no han estat imputats ja que el cas ha prescrit. Cal recordar que l'exalcaldessa de Ripoll, Teresa Jordà, fins ara ha evitat la imputació en el mateix cas ja que és aforada. En el seu cas va cobrar 1.326 euros, una quantitat que va retornar tan bon punt es va fer pública la investigació.