Ramon Roqué es presentarà a la reelecció i optarà a un tercer mandat

L'alcalde de Sant Joan, que ocupa el càrrec des del 2007, no revela amb quines sigles es presentarà

Redacció
12 de febrer del 2015
Actualitzat el 16 de febrer a les 9:26h
Ramon Roqué
Ramon Roqué | Marc Cargol

L'alcalde Ramon Roqué (esquerra), en una imatge d'arxiu. Foto: Marc Cargol


Ramon Roqué es presentarà a la reelecció i, d'aquesta manera, optarà a un tercer mandat al capdavant de l'Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses. L'alcalde santjoaní ho ha explicat en una entrevista al setmanari El Ripollès però no ha aclarit amb quines sigles concorrerà a les municipals del proper 24 de maig.

Roqué ocupa el càrrec des del 2007 quan va vèncer per majoria absoluta i va succeir la republicana Elisabet Regué. A les següents eleccions va millorar els resultats i la llista del Partit dels Socialistes de Catalunya va aconseguir set dels onze regidors. Progressivament tant l'alcalde com la secció local es va allunyar del missatge oficial del partit –han donat un suport força explícit al dret a decidir- i a inicis de 2013 van abandonar el partit.

El mateix Roqué ha assistit a bona part de les assemblees dels crítics del PSC que posteriorment han cristal·litzat amb la creació del Moviment d'Esquerres. Caldrà veure si l'equip que des de fa vuit anys governa a Sant Joan optarà per aquesta nova marca o bé farà una llista independent –fet que obligaria a recollir avals-.

Roqué és el quart alcalde que ha anunciat que es presentarà a les municipals després de Marc Prat (Ribes de Freser), Jordi Munell (Ripoll) i Joan Dordas (Campelles) –en aquest cas deixant també les sigles del PSC-. Qui segur que no es presentarà són els de Pardines, Esteve Perpinyà, i Planoles, Eva Salmerón.