El «Punks not dead» de David Fernàndez té l'origen a Ripoll

David Fernàndez
David Fernàndez | Adrià Costa
Arnau Urgell
10 de febrer del 2015
Actualitzat a les 15:16h

David Fernàndez presidint la comissió d'investigació sobre el frau i l'evasió fiscals. Foto: Adrià Costa

David Fernàndez, diputat de la Candidatura d'Unitat Popular, s'ha fet famós –entre moltes altres coses- per les samarretes que ha exhibit al Parlament de Catalunya. Aquest dilluns, en el marc de la comissió d'investigació sobre el cas Pujol, va tornar a sorprendre amb una peça de roba amb el lema "Punks not dead, are in the kitchen" ("Els punks no han mort, estan a la cuina") que va mostrar al costat del president Artur Mas.

L'origen d'aquesta samarreta es troba a Ripoll. Concretament a la cooperativa-restaurant la Barricona que es defineixen com a "traficants de menjar". A la Barricona, amb una línia gràfica tant inconfusible com contundent, també elaboren la cervesa artesana la Calavera.

David Fernàndez està força vinculat a Ripoll –on hi passa els pocs dies que "descansa" de la seva tasca com a diputat- i també a la mateixa Barricona. De fet, abans d'entrar en la política institucional treballava a la cooperativa de Serveis Financers Coop 57 que va fer possible arrencar la nova etapa del restaurant ripollès en forma de cooperativa.

El "protagonisme" ripollès al Parlament es va completar amb la presència del diputat Xavier Cima com a "espectador" a la comissió mentre que, de manera paral·lela, compareixia el gerent del Consell Comarcal, Albert Puigvert, a la comissió que analitzava la futura Llei del sistema d'ocupació i del Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC).

Xavier Cima, al fons, mentre intervenia Joan Herrera Foto: Adrià Costa