CiU titlla d'«intolerable» el tancament de la base de manteniment del tren

Xavier Cima reclama al Parlament que s'aturi i qualifica de “deslleialtat institucional” la manca d'informació a l'Ajuntament de Ripoll | Els serveis podrien anar a Girona, Vic i Barcelona

Redacció
10 de febrer del 2015
Actualitzat a les 12:01h
Ripoll es podria quedar sense base de manteniment del tren
Ripoll es podria quedar sense base de manteniment del tren | AC

Ripoll es podria quedar sense base de manteniment del tren. Foto: Adrià Costa


Comissions Obreres va posar fa pocs dies el crit al cel pel possible tancament de la base d'Adif de manteniment del tren a Ripoll. Una amenaça que fa dos anys que està sobre la taula però que ara tot apunta que podria anar de debò. La mesura –no confirmada oficialment per part de l'ens gestor d'infraestructures- ha coincidit amb un hivern amb molts problemes a la línia a causa de ventades i, fins i tot, amb un tall preventiu.

Mentre l'Ajuntament de Ripoll reclama informació a Adif, el diputat convergent Xavier Cima va portar la qüestió al Parlament. En una proposta de resolució a la comissió de Territori i Sostenibilitat es reclama al Ministeri de Foment que faci “marxa enrere” en la mesura. “És intolerable la manca d’inversió i manteniment per part de l’Estat espanyol en aquesta línia”, va denunciar el diputat ripollès que va lamentar “les mostres d’absentisme i desconnexió de l’executiu popular”.

En la proposta de resolució es reclama al Govern que insti a Foment a “desmentir o confirmar la veracitat dels rumors sobre el tancament”, “exigir a ADIF que aporti informes en cas que s’hagués d’adoptar aquesta mesura” i “adoptar les mesures necessàries perquè s’eviti la supressió de la base de manteniment”. A més, es qualifica de “deslleialtat institucional” que l'ens gestor de la infraestructura ferroviària no hagi donat cap tipus d'informació a l'Ajuntament de Ripoll. Finalment, es recorda que la mesura afectaria a 18 famílies que “actualment tenen un arrelament directe amb Ripoll”.

Serveis de manteniment repartits

CCOO denuncia que la base de Ripoll pateix de facto una “política de desmantellament per manca de personal” i que si s'acaba confirmant el tancament definitiu els serveis es dispersarien. A Girona s'encarregarien de telecomunicacions, instal·lacions de seguretat mecàniques i subestacions, a Vic es traslladarien les instal·lacions de seguretat elèctrica, vies i obres i línia aèria de contacte mentre que les telecomunicacions i subestacions es gestionarien des de Barcelona.