Els Bombers realitzen cinc rescats en poc més de 24 hores a l'entorn d'Ulldeter

Dissabte es van produir quatre serveis dos dels quals amb menors | Aquest diumenge un esquiador de muntanya ha resultat ferit al coll de la Marrana

Redacció
08 de febrer del 2015
Actualitzat el 12 de febrer a les 17:14h
Rescat a l'entorn d'Ulldeter aquest dissabte
Rescat a l'entorn d'Ulldeter aquest dissabte | @bomberscat
Els Bombers de la Generalitat han hagut de realitzar fins a cinc rescats a l'entorn d'Ulldeter amb poc més de 24 hores. Quatre dels serveis es van produir entre un quart de dues i les quatre de dissabte –dos dels quals amb menors implicats- mentre que el cinquè s'ha produït aquest migdia per rescatar un esquiador de muntanya ferit.

Quatre serveis quasi simultanis

El dissabte a primera hora de la tarda els Bombers van haver de realitzar quatre rescats de muntanya quasi simultanis a l'entorn de Vallter, amb condicions meteorològiques difícils a causa de la boira i el vent que van complicar l'actuació de l'helicòpter.

El primer dels avisos, que es va rebre a les 13.19, va ser per evacuar un menor de nou anys que va resultar ferit al genoll a conseqüència d’una caiguda a prop del coll de la Marrana. En aquest cas, s’havia activat personal del Grup d’Actuacions Especials (GRAE) i l’helicòpter dels Bombers, però no va poder arribar fins a la zona de l’accidentat per la densa boira que hi havia en aquell moment. L’evacuació del menor la van realitzar finalment el personal de l’estació d’esquí de Vallter i efectius del Grup de Muntanya dels Mossos d’Esquadra.
 
Més tard, poc abans de les tres de la tarda, es va rebre l’avís d’un jove de 13 anys que presentava símptomes d’hipotèrmia que es trobava a la Portella de Mantet. En aquest cas, efectius de GRAE van poder arribar al lloc amb l’helicòpter i el van evacuar fins a l’helisuperfície on l’esperaven els serveis sanitaris del SEM.
 
Una vegada van finalitzar la seva evacuació, es van dirigir al Pic de la Dona, per atendre l’altre avís que alertava d’un home desorientat a conseqüència de la boira. I, poc després, a les 16.08 hores, es va rebre un quart avís a la mateixa zona que alertava que hi havia dues persones també desorientades per la boira.

Un esquiador de muntanya ferit

El cinquè servei del cap de setmana a l'entorn d'Ulldeter s'ha produït aquest diumenge a la tarda. A les 15.03 s'ha rebut l'avís que un esquiador de muntanya havia resultat ferit. De nou, les condicions meteorològiques han impedit l'accés a la zona de l'helicòpter que ha hagut de deixar els GRAE en una posició propera a la del ferit. Finalment, hi han pogut arribar amb l'ajuda de les motos de neu de l'estació de Vallter. El primer diagnòstic indica que l'esquiador s'ha pogut trencar la tíbia i el peroné així com símptomes d'hipotèrmia.