Renfe es cura en salut i talla el tren «preventivament» pel vent

Hores d'ara els trens no circulen entre Ripoll i Puigcerdà després que des de primera hora també es tallés fins a Vic | Matí marcat per la informació contradictòria de Renfe

Redacció
05 de febrer del 2015
Actualitzat a les 17:17h
Renfe i Adif s'han volgut curar en salut per les previsions de fort vent i han decidit tallar preventivament la línia de tren. Des de quarts de deu del matí el tram afectat és el de Ripoll a Puigcerdà malgrat que a primera hora del matí arribava fins a Vic. S'ha establert un servei alternatiu d'autobusos.

Inicialment, com van informar en un comunicat enviat poc abans de les onze de la nit, el servei s'havia d'interrompre a partir de les 10 del matí de Ribes de Freser fins a Planoles i a les onze entre Planoles i Puigcerdà. Finalment però, des de primera hora del matí ja no funcionava entre Vic i Puigcerdà. Tot plegat amanit per una erràtica política comunicativa Renfe amb informacions contradictòries entre els comunicats de premsa, les xarxes socials i la realitat.

El Servei Meteorològic de Catalunya ha emès un avís de ratxes superiors a 90 km/h al Ripollès i la Cerdanya. Un risc baix i que, de fet, no afecta a Osona. A Ripoll, per exemple a quarts de cinc s'ha registrat un cop màxim de 45 km/h però el vent ha anat encalmant progressivament. Tanmateix, malgrat que el risc és molt més elevat en altres comarques Renfe i Adif s'han curat en salut i a primera hora han acabat tallant tota la línia de Vic en amunt. Curiosament, en un comunicat de premsa de les 6.45 han assegurat que el tall només afectava de Ripoll a Puigcerdà.

El "tall preventiu" arriba després d'un hivern amb dos episodis de vent on han caigut arbres sobre els trens: el més greu a la Garriga el passat 9 de desembre –el maquinista va resultar ferit greu- i ara fa deu dies a tocar del balneari de Montagut, a la Vall de Ribes, sense causar ferits. Tot plegat coincideix, a més, amb el crit d'alerta de CCOO pel més que possible tancament de la base de manteniment d'Adif a Ripoll.