El Palau de l'Abadia de Sant Joan es cobreix d'aigua amb les fotos de Mayte Vieta

L'exposició s'inaugura el proper dissabte 7 de febrer

Redacció
04 de febrer del 2015
Actualitzat a les 11:21h
L'Espai Art l'Abadia de Sant Joan de les Abadesses exposarà el projecte Cuerpos de luz de l'artista blanenca Mayte Vieta. Es tracta d'una sèrie d'imatges capturades l'any 2009 amb una càmera submergible, fetes de nit i al mig del mar. Les fotografies desprenen una sensació gèlida, de solitud i de fragilitat, a través del cos nu de la model Cristina Carrasco, que fa diferents moviments, submergida sota l'aigua. La inauguració de l'exposició es farà el pròxim dissabte 7 de febrer, a les sis de la tarda, i es podrà visitar fins el 26 d'abril de 2015. L'horari de visita és de dilluns a dissabte, de 10 a 14 i de 16 a 19 hores, i els diumenges, de 10 a 14 hores.

Tot i que els retrats transmeten una sensació de pausa i ingravidesa, l'autora explica que durant la sessió bufava vent de llevant, el mar estava mogut i feia molt de fred. El medi aquàtic, a més, va obligar a utilitzar material fotogràfic específic i a meditar molt bé les postures per la poca capacitat de comunicació que tenien sota l'aigua, i també per agilitzar la captura i evitar que la model patís les baixes temperatures. La sèrie es va exposar per primera vegada al cicle Explicit Silence de la Fundació Miró, Espai 13 de Barcelona.

Mayte Vieta (Blanes, 1971) és una artista multidisciplinària que ha treballat la fotografia, la pintura, l'escultura i les instal·lacions efímeres. Des que va iniciar la seva carrera artística ha exposat de forma contínua a Catalunya i a l'Estat espanyol, i les seves obres també s'han vist a Suïssa, Hongria, França, Portugal, Alemanya, Bèlgica...