Joan Llordella s'adjudica la TransAndes després de vèncer quatre de les sis etapes

El ciclista de Campdevànol, segon el 2014, no ha tingut rival a la cursa de BTT de la Patagònia xilena

Redacció
02 de febrer del 2015
Actualitzat a les 10:36h
Joan Llordella, guanyador de la Trans Andes
Joan Llordella, guanyador de la Trans Andes | Trans Andes

Joan Llordella, guanyador de la TransAndes. Foto: TransAndes


Joan Llordella ha estat el brillant vencedor de la Trans Andes Challenge, una competició de BTT per etapes que s'ha disputat aquesta setmana a la Patagònia xilena. El ciclista de Campdevànol, que va ser segon el 2014, ha aconseguit quatre triomfs en sis etapes mentre que a les altres dues ha renunciat a disputar l'esprint.

La TransAndes va acabar aquest dissabte amb una contrarellotge de 22 quilòmetres on els més de 300 participants van pujar fins al volcà Villarica per després baixar per senders tècnics fins arribar a La Poza de Pucón, que també havia estat el punt d'inici. S'acabaven, d'aquesta manera, 370 quilòmetres i més de 10.000 metres de desnivell positiu repartits en sis etapes.

Llordella va acabar la competició amb un temps de 17 hores, 38 minuts i 44 segons, poc més de 20 minuts menys que el nord-americà Tristan Cowie –quart a la darrera etapa-. El xilè Javier Püschel, guanyador el 2014, va aconseguir finalment ser tercer –i segon a la darrera etapa- després de perdre 45 minuts a causa de problemes tècnics a la primera etapa. Püschel va acabar la TransAndes amb 18:24:48, set minuts menys que el duet format per Pau Zamora i Antonio Ortiz que, a més, van guanyar en la categoria per parelles. Per altra banda, la victòria en equips mixtes va ser pels nord-americans Mary McConneloug i Michael Broderick (20:41:40).
 

Classificacions per etapes i general de la Trans Andes Challenge
 

Joan Llordella, Pau Zamora i Antonio Ortiz, en acabar la TransAndes. Foto: TransAndes

Joan Llordella, en plena Trans Andes. Foto: Trans Andes