Pere Rullan guanya la Crononúria i és el nou campió de Catalunya

El camprodoní Joan Reyné acaba segon mentre que Marta Garcia-Farrés guanya en dones

Crononúria
Crononúria | Josep Maria Montaner
Redacció
31 de gener del 2015
Actualitzat el 03 de febrer a les 7:11h

Gerard Vila, Joan Reyné i Genís Zapater, en plena Crononúria. Foto: Josep Maria Montaner


Pere Rullan i Marta Garcia han guanyat aquest dissabte la Crononúria i, en conseqüència, s'han convertit en els nous campions de Catalunya d'esquí de muntanya de verticals. Finalment, el recorregut inicial, de 840 metres de desnivell positiu, s'ha retallat per les condicions meteorològiques i no s'ha completat sencer l'ascens al coll de Noucreus. El camprodoní Joan Reyné ha estat segon mentre que el ripollès Xavi Sadurní ha estat quart i campió en veterans.

El solleric Pere Rullan ràpidament s'ha situat al capdavant del gran grup i ha aconseguit un petit marge. Per darrera s'han situat els tres altres favorits: Gerard Vila, Genís Zapater –actual campió de Catalunya en modalitat individual- i un Joan Reyné que l'any passat, tot i ser júnior, va ser segon i que d'aquí una setmana serà per primera vegada als Campionats del Món.

El jove esquiador de Camprodon ha estat l'únic que ha pogut atrapar Rullan però el mallorquí havia reservat forces per fer un canvi de ritme que l'ha dut directe a la victòria. Finalment, ha completat els 650 metres de desnivell positiu amb un temps de 33 minuts i 26 segons mentre que Reyné ho ha fet amb 33:50. El podi masculí l'ha completat el berguedà Andreu Sarrà mentre que Xavier Sadurní ha estat quart i millor veterà. Gerard Vila i Genís Zapater han acabat lluny dels primers sent novè i onzè, respectivament.

Marta Garcia s'entrena pel Mundial amb victòria

Marta Garcia-Farrés ha estat l'única dels esquiadors que disputen regularment la Copa del Món que avui ha disputat la Crononúria. L'osonenca ha complert els pronòstics i ha guanyat amb un temps de 41 minuts i 35 segons. En segona posició ha arribat Anna Comet, guanyadora de l'any passat, i que després de renunciar a disputar la Copa del Món s'està prenent l'esquí de muntanya com a preparació per a la temporada d'estiu. El podi l'ha completat Elisabet Bertran amb un temps de 46 minuts i 4 segons.

De Sòller a Font-romeu passant per Lleida

Pere Rullan va néixer a Sòller, al nord de Mallorca, l'any 1990. En fa tres va arribar al Principat, concretament a Lleida, per acabar INEF. Ara viu a Font-romeu on combina formació a distància i esquí que fa servir com a preparació per a la temporada d'estiu. Aquesta és, resumida, la història d'un solleric que s'ha convertit en campió de Catalunya de verticals.

Arribava a la Crononúria amb ganes de pujar al podi després de ser onzè al Campionat d'Espanya disputat a Cerler. Tot i això, "no les tenia totes" a Núria ja que la cursa es presentava dura pel fet de ser fora pista i amb neu molt nova. "He tingut bones sensacions i ganes i tan bon punt he vist que podia tirar no m'ho he pensat i he aconseguit un forat respecte la resta de favorits", ha explicat a NacióMuntanya. Malgrat el bon resultat en una prova com el Campionat de Catalunya es continua considerant "corredor" i, de fet, és un habitual de la selecció catalana de curses de muntanya.
 
CrononúriaEsquiadorTempsClub/equip
1r classificatPere Rullan Estarelles33:26CE Pontsicà
2n classificatJoan Reyné Magret33:50SC Camprodon
3r classificatAndreu Sarrà Ferrer35:36AEMR Berguedà
4t classificatXavier Sadurní Roqué35:53CE Ripoll
5è classificatSergi Artís Caparrós35:58UE Cornellà

Classificació completa Crononúria-Memorial Ramon Casadevall (pdf)

 
CrononúriaEsquiadoraTempsClub/equip
1a classificadaMarta Garcia Farrés41:35CE Calldetenes
2a classificadaAnna Comet Pascua43:15UE Vic
3ra classificadaElisabet Bertran Massanes46:04AE Matxacuca

Classificació completa Crononúria-Memorial Ramon Casadevall (pdf)

 

Classificacions de la Crononúria-Memorial Ramon Casadevall 2015 (pdf)

Fotos de la Crononúria-Memorial Ramon Casadevall 2015 (Josep Maria Montaner)

Fotos de la Crononúria-Memorial Ramon Casadevall 2014 (Josep Maria Montaner)

Calendari i classificacions esquí de muntanya temporada 2014-2015

 

Pere Rullan, guanyador de la Crononúria. Foto: Josep Maria Montaner


La Crononúria s'ha disputat amb un recorregut més curt del previst inicialment. Foto: Josep Maria Montaner