Joan Llordella continua líder després de superar l'equador de la Trans Andes

El ciclista de Campdevànol no va disputar l'esprint de la tercera etapa i manté quasi un quart d'hora d'avantatge sobre el segon | "En aquest terreny cal anar alerta", adverteix des de Xile

Redacció
29 de gener del 2015
Actualitzat a les 14:49h
Joan Llordella, en plena Trans Andes
Joan Llordella, en plena Trans Andes | Trans Andes

Joan Llordella, en plena Trans Andes. Foto: Trans Andes


Joan Llordella ha superat com a líder la Trans Andes Challenge. El ciclista de Campdevànol va ser segon a la tercera etapa –després de guanyar les dues primeres- renunciant a disputar l'esprint amb Javier Püschel, guanyador del 2014 i que enguany, uns problemes mecànics a la primera etapa, pràcticament l'han descartat per la victòria.

La tercera etapa, una de les més llargues de la cursa que transcorre per la Patagònia xilena, consistia en 74 quilòmetres i 2.240 metres de desnivell positiu entre entre Liquiñe i Catripulli. Püschel va tardar 3 hores, 39 minuts i 32 segons –pràcticament el mateix temps que Llordella- mentre que el nord-americà Tristán Cowie, segon a la general, ho va fer al cap de vint segons.

Malgrat que l'avantatge del ciclista de Campdevànol és important –pràcticament un quart d'hora- no es vol confiar. "Em trobo molt bé però cal anar alerta ja que és fàcil tenir problemes", adverteix Llordella. En aques sentit destaca que les pistes són "molt brutes" amb troncs i pedres. Meteorològicament estan vivint "dies d'estiu" amb dies de molta calor però nits fredes. Ahir, per exemple, van baixar a només 3 graus, segons explica a ElRipollès.info des de Xile.
 

Classificacions per etapes i general de la Trans Andes Challenge

 

Joan Llordella, primer líder a la Transandes. Foto: M. Tucuna/Transandes