Com resintonitzar els canals de TV3

El canvi de freqüència definitiu es farà efectiu diumenge

per Redacció, 29 de gener de 2015 a les 07:22 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 29 de gener de 2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.


Els canals de TVC canvien de freqüència definitivament el pròxim dissabte 31 de gener a partir de les 3 de la matinada, tal com expliquen al seu web. Per seguir-los veient cal fer una resintonització de la televisió. Els canals amb la nova freqüència són els marcats amb la paraula "definitiu" i els canals de la vella freqüència desapareixeran.


Els canals “definitius” ja es poden sintonitzar en les demarcacions de Barcelona, Tarragona, Lleida i la Vall d’Aran. Mentre que a Girona la resintonització no es pot fer abans de la data de l’apagada (dissabte 31 de gener). La causa dels problemes amb la demarcació de Girona són, segons expliquen, raons tècniques alienes a Televisió de Catalunya. 

Els passos que s’han de seguir per resintonitzar els canals de Televisió de Catalunya són els següents: 

1. Amb el comandament a la mà, premem el botó del menú de la nostra televisió. 
2. Un cop a dins busquem l’apartat de “configuració” o “instal·lació”. 

3. En aquesta secció ens ha d’aparèixer l’opció de “sintonització automàtica” o “sintonització manual”.
4. La que ens interessa és “sintonització automàtica”. Per tant, s’entra en aquesta opció i, automàticament, es busquen tots els canals que entren per l’antena directament al nostre aparell.
5. Una vegada la instal·lació de canals hagi finalitzat, veurem que el nom dels canals van seguits de la paraula “definitiu” i ja podrem gaudir de tots els programes de televisió pública catalana.

Al portal web de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals han publicat una llista de preguntes i respostes per ajudar als usuaris en aquest procés. 

Webs d’interès sobre la resintonització dels canals de la TDT?
 

Informació sobre la resintonització al portal de la Generalitat

Informació sobre la TDT al portal de la Generalitat

 

 

Participació