La fibra òptica es desplegarà a Ripoll al llarg del 2015

Telefònica manté que enguany es podrà començar a sol·licitar la connexió d'alta velocitat | Jordi Munell es mostra preocupat perquè, en principi, els polígons quedaran fora del desplegament

Redacció
28 de gener del 2015
Actualitzat el 05 de febrer a les 7:44h
La fibra òptica es desplegarà a Ripoll al llarg del 2015. Aquest és el compromís escrit de l'empresa Telefònica que recentment va tornar a manifestar als representants de l'Ajuntament de Ripoll. L'objectiu del consistori és que es pugui començar a sol·licitar a inicis de l'any i no pas els darrers mesos però en aquest sentit la companyia no ha donat cap mes exacte.

Actualment Telefònica està desplegant la xarxa de fibra òptica a poblacions com Olot i Figueres i està previst que Ripoll ho sigui al llarg del 2015. L'any passat ja es va avançar feina i es van cablejar alguns edificis públics i negocis privats de l'interior de nucli urbà. “La fibra òptica ja fa temps que és a la centraleta de Ripoll i ara només cal fer-la passar pels carrers”, explica l'alcalde Jordi Munell a ElRipollès.info.

La gran preocupació de l'Ajuntament de Ripoll és que els polígons industrials en principi quedaran fora del desplegament. Per aquest motiu s'ha sol·licitat una nova reunió amb els representants de la companyia telefònica així com una trobada amb empresaris interessats per tal de buscar alternatives. Paral·lelament, una empresa de Ripoll –que Munell ha dit que encara no pot revelat el nom- ha demanat permís per utilitzar les infraestructures públics propietat del Ministeri de Foment per fer passar la fibra òptica.