El Consell Comarcal estudia revocar la concessió del refugi d'animals

El president Miquel Rovira admet que han "rebut moltes queixes" però assegura que la decisió encara no està presa | L'empresa Stone Abbey gestiona l'equipament des del març de 2014

Redacció
23 de gener del 2015
Actualitzat el 26 de gener a les 7:20h
El refugi d'animals del Ripollès, de nou al centre de la polèmica
El refugi d'animals del Ripollès, de nou al centre de la polèmica | CCR

El refugi d'animals del Ripollès, de nou al centre de la polèmica. Foto: CCR


El Consell Comarcal es planteja revocar la concessió del refugi d'animals deu mesos després d'adjudicar-ne la gestió. Una possibilitat que ha avançat el Diari de Girona i que, amb matisos, ha admès a aquest diari el president Miquel Rovira. “Hem rebut moltes queixes però la decisió no està presa. Ens hem de reunir de manera imminent”, ha assenyalat.

La gestió del refugi d'animals no para d'acumular polèmiques. “És una espina clavada des de l'inici del mandat”, ha admès Miquel Rovira. En aquest sentit a inicis de 2014 es va produir la renuncia per part de l'anterior adjudicatari quan encara tenia un any de contracte. El nou procés va estar marcat per la recollida de signatures de l'associació Vida Digna contra les bases del concurs. El Consell, que va criticar les “premisses falses” d'aquesta protesta, va acabar adjudicant la gestió a l'empresa privada Stone Abbey, vinculada al sector de la restauració.

La resolució del concurs no va calmar els ànims. Des d'aleshores, i especialment els darrers mesos, han continuat les queixes. “Han arribat en forma escrits, reunions i a través de les xarxes socials”, assenyala Miquel Rovira. Per altra banda, i com és habitual, s'han realitzat inspeccions a la instal·lació. El president del Consell Comarcal explica que estan a l'espera d'un informe per tal de prendre una decisió. El Diari de Girona, per la seva banda, assegura que tenen “sobre la taula diverses irregularitats” a partir de les inspeccions realitzades.

“Van entrar amb mal peu però a dia d'avui, i de moment, no es fa fora ningú”, ha assenyalat Miquel Rovira que, en canvi, ha admès que la decisió és “imminent”.