Els passos per utilitzar el WhatsApp a través de l'ordinador

Els iPhone són els únics dispositius incompatibles

Redacció
22 de gener del 2015
Actualitzat a les 15:35h
La gran feina pendent de WhatsApp era projectar l'aplicació més enllà dels telèfons mòbils. Amb el llançament d'un web oficial ja es pot utilitzar el servei de missatgeria instantània des d'altres dispositius, com ordinadors i tauletes. De moment, només és compatible amb Windows Phone, Android, BlackBerry i BlackBerry10, però no encara amb iPhone. Quins són els passos que hem de seguir per poder utilitzar el WhatsApp a través de l'ordinador?

1. Actualitzar el WhatsApp. Cal tenir instal·lada l'última versió de l'aplicació:
 


2. Seleccionar l'opció "WhatsApp Web" del menú, que porta a una pantalla d'escaneig de codis QR:
 


3. Anar a la pàgina web.whatsapp.com, on hi ha el codi QR que s'ha d'escanejar per iniciar sessió al navegador. Podem escollir si volem que el sistema mantingui la sessió oberta:
 
 

4. S'obre una pantalla amb les converses, que se sincronitzen automàticament amb les del mòbil: 
 


Per què WhatsApp Web no funciona en un iPhone?

Normalment el sistema operatiu iOS sempre ha estat el primer en rebre les actualitzacions de WhatsApp. Però aquest cop, tot apunta que l'iPhone no pot, ni podrà, utilitzar la versió web del servei. Segons ha indicat la mateixa companyia, "de moment no som capaços d'oferir el client web als usuaris de iOS a causa de les limitacions de la plataforma d'Apple".

A més de les limitacions que Apple imposa als seus desenvolupadors i usuaris, la política de privacitat dels seus productes podria ser un altre factor que impedeixi l'intercanvi de dades entre mòbil i ordinador. Si alguna cosa pot ser insegura per l'usuari, el sistema operatiu bloqueja directament la comunicació.