Ferran Mascarell presidirà l'obertura de la necròpolis del Monestir

El conseller de Cultura també visitarà la restauració de l'església de Sant Pere de Ripoll

Redacció
22 de gener del 2015
Actualitzat a les 15:32h
Ferran Mascarell serà l'encarregat aquest dissabte de presidir l'obertura al públic de la necròpolis del Monestir de Santa Maria de Ripoll. El conseller de Cultura, a banda de reunir-se amb l'equip de govern ripollès, visitarà la restauració de l'església de Sant Pere que han posat al descobert uns dracs policromats de gran valor.

Mascarell arribarà a Ripoll a tres quarts d'onze i es dirigirà directament a l'església de Sant Pere. Posteriorment, a partir de dos quarts de dotze, hi haurà la inauguració oficial dels treballs per fer visitable una necròpolis que amaguen fins a 64 tombes entre els segles VI al X. Els treballs van començar el desembre de 2013 hi han tingut un cost aproximat d'uns 100.000 euros. El mateix dissabte es podrà visitar en grups fins a la una de migdia i de tres a sis de la tarda.

El conseller es reunirà a partir de les 12 amb l'alcalde i altres regidors de l'Ajuntament de Ripoll per tractar diversos temes entre els quals destaquen la candidatura de la Portalada a Patrimoni de la Humanitat així com la possibilitat de protegir la sèquia Molinar. Finalment, a la una atendrà els mitjans de comunicació.