Mercadona vol obrir a la Devesa del Pla de Ripoll abans de l'estiu

Les obres del supermercat van començar aquest dilluns i l'empresa valenciana ja selecciona personal | Es crearan 21 llocs de treball el primer any i vint més el segon | El PSC reclama un nou vial d'accés a través del camp de futbol de Castelladrall

Arnau Urgell
21 de gener del 2015
Actualitzat el 30 de gener a les 10:26h
Les obres a la Devesa del Pla avancen a bon ritme
Les obres a la Devesa del Pla avancen a bon ritme | Adrià Costa

Les obres a la Devesa del Pla avancen a bon ritme. Foto: Adrià Costa


Mercadona va per feina i aquest mateix dilluns va començar les obres a la Devesa del Pla de Ripoll, segons ha confirmat a aquest mitjà el regidor Xavier Cima. Els plans de l'empresa valenciana passen per obrir el supermercat abans de l'estiu i, de fet, ja ha obert la recepció d'ofertes de feina. Una possibilitat que s'haurà de condicionar a una recepció parcial de la urbanització del sector que encara no haurà finalitzat.

Una vintena de llocs de treball directes el primer any

Mercadona ha posat en oferta un total de 21 llocs de treball: vint d'atenció al client i un de manteniment. La xifra suposa la meitat de la que havia transcendit un fet que s'explica perquè inicialment el 50% de les vacants les ocuparan treballadors de l'empresa d'altres supermercats. “Al cap d'un any, segons ens han explicat, es contractaran vint persones més a Ripoll”, assenyala el regidor Xavier Cima.

La construcció del supermercat serà relativament ràpida i es preveu acabar-la amb sis mesos. Els plans de l'empresa valenciana passen per obrir abans de l'estiu quan la urbanització del sector no s'haurà completat –està previst que acabi a la tardor-. Des de l'Ajuntament s'explorarà la possibilitat, que en principi contempla la llei, d'una recepció parcial de les obres, fet que aniria condicionat a la presentació d'un aval per part de la propietat que cobreixi el cost d'acabar la urbanització.

La implantació de Mercadona a la vila no ha estat exempta de polèmica. A nivell polític ERC s'hi ha oposat frontalment mentre que diverses associacions de comerciants i de productors agroalimentaris van signar un manifest per denunciar que posava en qüestió el model de desenvolupament de la comarca.

El PSC reclama un nou vial des de Castelladral

El grup municipal de PSC ha reclamat a l'equip de govern que s'executi un nou vial d'accés a la Devesa del Pla a través de l'actual camp de futbol de sorra de Castelladral. La demanda es basa en la “preocupació pel brutal increment de trànsit rodat que pot significar la implantació de Mercadona a la zona de la carretera de Barcelona”.

Es tracta d'un carrer previst en el Pla d'ordenació urbanística municipal (POUM) i que consideren que s'hauria de finançar amb part dels 1,7 milions d'euros provinents del conveni amb la propietat de la Preparación Textil. En aquest sentit els socialistes demanen que se substitueixi el firal del sector i que se'n destini el pressupost tant a aquesta actuació –pressupostada amb 600.000 euros- com a l'eliminació de les barreres arquitectòniques al pont de Calatrava.